Recept Císařský trhanec- " šmorn

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V mléce rozmícháme vejce,sůl a mouku nebo krupici podle potřeby,aby vzniklo těsto jako na palačinky.Na pánvi rozehřejeme máslo,nalijeme těsto a chvíli opékáme,pak pomocí dvou vidliček těsto roztrháme a opékáme dále ze všech stran.Upečené kousky musí mít kůrčičku.Sypeme cukrem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 01.02.08 vloženo
  • 13542x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1/4 l mléka,špetka soli,5 vajec,hladká mouka nebo jemná krupice,,máslo,cukr

Doporučená příloha

  • jakýkoliv kompot

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Císařský trhanec- " šmorn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ok1has
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Šmorn (JH): http://dama.cz/…i/recept.php?…

 
buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

malá Sisi, je to určitě moc dobré a pokud je to receptík, který se v rodině dědí a je vyzkoušený, tak to nemá chybu.
Na druhou stranu souhlas s Lydií, protože rakouský Keiserchmarrn mit Zwetschken , např. z Bad Ischl – Konditorei Zauner, je přesně takový, jak jej popisuje Lydie a je mooooooc mňam, ale je fakt a pravda, že já osobně mám pro Rakousko velkou slabost :-)

 
2malasisi2
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Děkuji za upřesnění receptu,v naší rodině je ovšem zaveden jako císařský trhanec a všem nám chutná.

 
lydia
1201 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Sigrid, děkuji, jsem ráda, že jsem alespoň tobě pomohla:-)
Babičko Bohunko, diskuze pod receptem je žádaná, když se týká receptu a může být plodná. Já osobně mám ráda podněty pod receptem, protože podporují kreativitu a fantazii. Každý, ať nováček, nebo „otrlý“ labužník, musí, když zveřejní recept, počítat s reakcí. Někdy je to pochvala, někdy připomínka, někdy kritika. Ale musí být věcná a neurážející.
Přeji pěkný den. L.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Malasisi, promiň, ale snad by bylo v receptu dobré poznamenat, že s krupicí, zvláště s hrubou, by se mělo těsto nechat chvíli odstát, aby krupice nabobtnala.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Lydie, moc děkuji. To je recept mojí babičky (a jako takový nedílná část mého dětství a mládí), který jsem měla za ztracený. Vyzkouším a založím do zlatého fondu pro (snad někdy se narodivší) vnoučata. Díky a zdravím s

 
babickabohunka
19 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

nevím o čem je ta diskuse,ale já jsem moc ráda,za ten recept protože to je ten z mého mládí tankrát mi moc nejel,ale teď politý a smíchaný s broskvovou zavařeninou byl docela dobrý a hlavně byla změna v, receptech jsem ho neviděla ,protože s vyhldávačem to moc neumím a nemám na to moc času protože jsem důchodkyně .Děkuji všem co se ozvali a já se třeba zase ozvu

 
lydia
1201 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

mala sisi, nic ve zlém, omlouvám se už předem, ale tento šmorn je opravdu šmorn, ale ne císařský. Nevím, zda by císaři chutnal. Pravý "Kaiserschmarrn " z Rakouska je o něčem jiném, je to opravdu pochoutka. Nepoužívá se ani jemná, ani hrubá krupice, ale mouka. To by potom byl krupicový šmorn – Grießschmarrn – v tom je jemný rozdíl. Aby byl trhanec nadýchaný, ušlehají se bílky zvlášť. A to nejdůležitější jsi zapomněla. Přidávají se rozinky, které se trochu na másle, ne opražují, ale trochu otáčí, nabudou tím trochu na objemu. Někdo je jenom namáčí v rumu. Na rozinky se potom nalije těsto, nebo se mohou vmíchat do těsta.Až těsto začne na povrchu tuhnout, tak se nadzvedá, aby se řídké, ještě neupečené těsto také trochu upeklo. Potom teprve se obrátí. Trhá se už skoro upečené. Na druhé pánvi se zkaramelizuje trochu cukru a vmíchá se hotový trhanec. Na talíři se pocukruje a podává se se švestkovým žahourem – Zwetschkenröster. Možná to také není pravý recept, existuje jich mnoho. Ale tento je opravdová pochoutka.
Samozřejmě si může každý udělat šmorn jak chce, polít čím chce, ale potom to není rakouský císařský trhanec.

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Omlouvám se.

 
2malasisi2
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Žádost o recept byl zaslán 29.1.08,tak jsem předpokládala,že tu není.Prostě „za dobrotu na žebrotu“.

 
2malasisi2
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Ewo,napsala jsem jej proto,že jsem našla žádost o recept v " hledám recept ".Tak jsem předpokládala,že tu není.Zase se nic tak moc nestalo,nebo ano?

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Ať politý čímkoliv, neodhalila jsem mimořádnost tohoto trhance, aby bylo nutno ho zveřejnit na Labužníku. Na první pokus jsem totiž našla 12 stejných či podobných exemplářů.
Malasisi, buď tak hodná a než něco nabídneš, podívej se, jestli to tu už není.

 
suma
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Císařský trhanec-

Výborný je politý domácí malinovou šťávou.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
TOPlist