Recept Čínské věštecké cukroví - Fortune cookies

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čínské věštecké cukroví - Fortune cookies

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Dobře vymastit plech olejem. Rozpustit máslo na pomalém ohni a dát stranou.

Pomocí elektrického šlehače při střední rychlosti našlehat bílky s cukrem asi po 30 vteřin. Přidat mouku se solí a šlehat, až se vše spojí. Přidat máslo, mandlový extrakt a šlehačku a vše našlehat až se vše spojí (po 30 vteřin).

Pomocí lžičky vložit daleko od sebe dva kopečky těsta. Zadní stranou lžičky je rozetřít do kulatých placiček asi 8cm-10cm velkých. Péct je asi 8min., nebo až na okrajích začínají být zlatohnědé. Rotovat plech uprostřed pečení.

Přendat plech na ohnivzdorný podklad (prkénko, nebo podobné). Pracovat jak nejrychleji je možné. Pomocí cukrářské špachtle přenést jeden placiček na utěrku. Pomocí prstů volně přehnout placiček na polovinu a nahoře ho trochu stisknout. Zasunout ukazováčky obou ruk do otevřených konců přehnutí placičky a sklouznout palcema na spodní část. Lehce tlačit na střed a ohýbat přeložený placiček v půli otevřenými konci k sobě tak, aby se vytvořil tvar tradičního cukroví. Celý proces má zabrat asi 10 vteřin. Jakmile cukroví ztvrdne, což se děje skoro ihned, tak se již nedá formovat. Položit cukroví na utěrku a pokračovat s druhým upečeným placičkem.

Pokračovat, až je všechno těsto upotřebené. Když už umíte tvarovat cukroví, tak péct plech jeden po druhém s časovým rozestupem 4min. (dostatečně času na tvarování).

TIP: Cukroví se musí tvarovat ihned jak je z trouby venku. Nejlépe je si vystřihnout kolečko z papíru a vyzkoušet si tvarování cukroví. Na začátku upéct jenom jednu placičku.
Chcete-li můžete do cukroví zasunout různá sdělení, nebo předvídání ¨osudu¨. Při skladování dbát na to, aby cukroví nezvlhlo a zůstalo křupavým.

Recept je z kategorií: Cukroví



Nahlásit recept

  • 30.11.03 vloženo
  • 7768x zobrazeno

Ingredience

  • 5 lžic (75g) másla
  • 4 velké bílky
  • 1 hrnek velice jemného krystalového cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky, prosité
  • špetka soli
  • 3 lžíce neušlehané šlehačky
  • 1 lžička čistého mandlového extraktu (nebo několik kapek mandlového oleje)
  • rostlinný olej na vymazání plechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínské věštecké cukroví - Fortune cookies

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Karbanátky Karbanátky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist