Recept Čínské kuře v pomalém hrnci

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V míse smíchejte marinádu ze vsech soucástí. V ní obalte kure. Dejte vse, vcetne zbytku marinády, do pomalého hrnce.
Varte dobre zakryté na LOW 5-6 hodin.

Hrnec má být dobre zakrytý. Pod poklicku dejte kus alobalu nebo folie která snásí vyssí teplotu.

Místo kurecích stehen se dají pouzít kurecí prsa. Ovsem tmavsí maso ze stehen je chutnejsí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 06.09.06 vloženo
  • 7521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 1250 g dolních nebo horních cástí kurecích stehen
  • 60 ml omácky Hoisin
  • 60 ml svestkového chutney nebo svestkové omácky
  • 60 ml sojové omácky
  • asi 4-5 cm cerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • stáva z jedné limetky
  • 3 PL kukuricného skrobu

Doporučená příloha

  • Rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínské kuře v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínské kuře v pomalém hrnci.

Spisere ano taky znám ten problém, vymyslím třeba recept, zaexperimentuji a vyzkouším a teď babo raď jak ho nazvu. Vymyslím si název třeba „čína do pomalého hrce“, protože se mi jídlo zdá na ten způsob a hned jsou reakce že z pomalého hrnce nemůže být čína:-) Proto jsem dostala k vymýšlení názvů docela nechuť. Takže ti neporadím. Jen když recept mám třeba od mého tatínka - napíšu třeba těstoviny mého tatínka nebo něco na ten způsob. Já mám s názvy také problém, protože sem nedávám recepty z kuchařek, ale ty ze života mnou vyzkoušené. Takže uvidíme kdo další nám něco poradí..

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínské kuře v pomalém hrnci.

Dekuji, dámy!
Kely, píses „jen tak dál“. Receptu na PH je dost. Mám ale jeden problém: asi se mi budes smát ale já nevím jak ta jídla nazvat! Originální názvy jsou mnohdy bizarní. Nemohu prece nazvat jídlo „Drvostepovo kure milované Marion v PH“! Recepty mi tady lezí a já nevím jak to vyresit. Muzes poradit? A vubec, kazdá rada a od kazdého je vítána. Predem dekuji!

 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínské kuře v pomalém hrnci.

Tasmo naprostý souhlas a Spisere tvoje recepty jsou bezva jen tak dál..

 
Tasma
416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínské kuře v pomalém hrnci.

I číňané připravují nejenom rychlá jídla, jak my je známe na pánvi wok, ale také jídlo vaří v páře a dusí a také fritují. Také mají speciální hrnce pro tyto účely, ale myslím, že je úplně jedno, zda to připravíme ve svém oblíbeném starém hrnci na vaření brambor, v pomalém hrnci, nebo čínském hrnci čchi-kuo nebo chuo-kuo. Ve finále je to jídlo skládající se ze suruvin typických pro Čínu a také to bude mít takovou chuť. Kdyby tam byly zakomponovány třebas kynuté knedlíky, tak se možná budu hádat o tom, zda je to čínské či nikoliv. Ale tady myslím není důvod.

 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínské kuře v pomalém hrnci.

kamilio proč by pomalý hrnec nemohl sloužit v jakékoliv kuchyni..spiser se o tom rozepsal v mém receptu na čínu kde mě za název kamenovali…a měl samozřejmě pravdu.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínské kuře v pomalém hrnci.

K tematu Cína a pomalý hrnec jsem se vyjádril uz jednou a nehodlám to opakovat. Jen tolik ze cínský hrnec se dnes pouzívá i v Cíne.

 
kamilio
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínské kuře v pomalém hrnci.

Velice si vážím tvého přínosu pro uživatele pomalého hrnce. Skutečně jsi velmi obohatil sbírku receptů na Labu. Ale tvé prohlášení, že původní kuchyně tohoto receptu je Čína je velmi toufalé. Suroviny směřují chutě do Číny, ale ten pomalý hrnec, to snad ne!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Květáková polévka Květáková polévka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist