Recept Cibulová pomazánka droždím na topínky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cibulová pomazánka droždím na topínky

Postup

Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme rozdrobené droždí a smažíme, až droždí začne vonět.

Okořeníme kmínem a pepřem a nakonec nalijeme do pomazánky rozmíchaná, chcete-li osolená vejce.

Zhoustlou pomazánku mažeme na chleby, nebo topínky.

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky



Nahlásit recept

  • 12.07.03 vloženo
  • 4464x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200g oloupaných cibulí
  • 50g másla
  • kmín
  • peř
  • 50g droždí
  • 5 vajec
  • sůl chcete-li

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 03.10.14 08:50

Drožďové pomazánky dělám ráda. Některé i podobného složení – co se týče výběru ingrediencí. Vždy je v nich ale daleko méně cibule a obsahují hořčici. V tomto případě jsem měla obavu, že pomazánka bude mdlá, nevýrazná. Byla jsem ale příjemně překvapena; pomazánka byla tak chutná, že jsem ujídala během fáze srážení vajec. Topinky jsem už upéct nestihla :mrgreen: . V původním receptu jsem změnila jednu drobnost – ubrala jsem množství vajec. Dala jsem jen tři; měla jsem dojem, že by pak pomazánka příliš připomínala míchaná vejce. Opravdu jsem si pochutnala. Jedla jsem ještě vlažnou na obyčejném chlebu, posypanou sekanou petrželkovou natí. A kdybych stihla ty topinky, počesnekované … :kytka: :lol: .

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Cibulová pomazánka droždím na topínky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
850 příspěvků 04.10.14 08:05

@casino, ta autentická barva je (díky sníženému množství vajec v poměru k cibuli a droždí) kulantně řečeno béžově pokakaná. Tedy převládá droždí nad vejci – i chuťově :lol: Dala-li bych vajec více, i konzistence by již nebyla krémově „matlavá“, nýbrž drobivá. Tam bude pes zakopán :mavam:

 
casino
4209 příspěvků 03.10.14 22:44
Asi takto děláme pomazánku i u nás

Birkana, konzistence vaší pomazánky je od pohledu pomazánková :palec: mně se občas podaří něco, co bych nazval „sečka“ 8)
Ale ta barva 8o Co to je? Než jsem si přečetl UVAŘENO, jsem si říkal, že děvucha snad dala místo vajec tvaroh :) Nebo že by to bylo bleskem? :nevim: Ta „drobnost“ kterou zmiňujete zajisté není fatální ale ta barva je někde jinde, než jsem zvyklý u naší pomazánky z plného počtu vajec… :mavam:
(no, možná je to i tím, že kupuji vejce od nosnic které se přežírají karotkou :mrgreen:

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s...
TOPlist