Recept Chutney z fíků a červené cibule Veg

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chutney z fíků a červené cibule

Úvod

Protože je právě sezóna a i v tržnici se prodávají fíky za pět korun, byla by škoda jich nevyužít.
Chutney se dobře hodí ke studeným masovým nářezům, tvrdým výrazným sýrům nebo naopak k čertsvému kozímu sýru, k raclette a určitě vás napadne i něco dalšího dobrého.

zdroj: časopis Cuisine et Vins de France

Postup

Fíky umyjeme a nakrájíme na osminky. Cibuli nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme nadrobno. Všechno umístíme do rendlíku s chilli, nasekanou bazalkou, cukrem a octem.

Zalijeme 2 dcl vody, osolíme, opepříme a vaříme bez pokličky na slabém plameni asi 20 minut. Často mícháme. Pokud je i po dvaceti minutách směs tekutá, zesílíme plamen a necháme odpařit.

Horké chutney nalijeme do skleniček, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v ledničce (prý až několik týdnů, ale to nemohu potvrdit).

Recept je z kategorií: Konzervace Speciality Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.10.12 vloženo
  • 11989x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 400 g fíků
  • 1 velká červená cibule
  • špetka chilli
  • 1 stroužek česneku
  • 10 lístků bazalky (nebo podobné množství koriandru)
  • 50 g hnědého cukru
  • 30 g octa ze cidru (nebo dobrého vinného octa, na barvě nezáleží)
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.09.14 16:08

Výborné! Použila jsem ocet z červeného vína. Díky za recept :).

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Ala_V 16.06.14 15:21

Velmi jedlé. Dělala jsem přesně dle receptu, jen jsem použila zelené fíky. Výborné k masu, sýrům. Díky za recept.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 07.10.12 18:52

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Chutney z fíků a červené cibule

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1401 příspěvků 08.09.14 22:59

Vo všetkých čatní, ktoré som doteraz skúšala, veľmi výrazne dominovala cibuľa, toto vyzerá nádejnejšie, najbližšie dva víkendy som mimo, ak budú na trhu figy aj neskôr, vyskúšam (prinajhoršom si obstarám z iných zdrojov)

 
hippolyta
389 příspěvků 05.09.14 11:48

Pavlínko, jsem ráda, že se povedlo. Taky se chystám na výrobu, jen ještě čekám, až fíky trochu zlevní. zébulon

 
hippolyta
389 příspěvků 16.06.14 21:15

Není proč se omlouvat, hlavně, že se povedlo a chutnalo (co je po fotce!)(navíc ta tvoje je pěkná). zébulon v. r.

Příspěvek upraven 16.06.14 v 21:47

 
Ala_V
98 příspěvků 16.06.14 15:31

Jejda, jak to, že se změnila původní fotka? Omlouvám se, Zébulon, to mě mrzí!

 
Eja
3681 příspěvků 21.10.12 00:54

Mám ráda propojování receptů navzájem
zjednodušené ve verzi horká hruška, ogrilované plátky bagety máznuté okořeněným čerstvým sýrem, hruška nahoru, plátek ogrilovaného krůtího prsa vedle a k tomu tohle chutney :mavam: pár strouhnutí pomerančové kúry a pár kapek oliváče navrch to rozhodně nezkazí.

 
zébulon  14.10.12 16:40

Mile damy, jsem rada, ze se povedlo a ze chutnalo. Ja ho vcera servirovala k domaci pastice a ani na me nezbylo!

 
Eja
3681 příspěvků 13.10.12 17:08

„prý až několik týdnů, ale to nemohu potvrdit“ no já teda taky ne :mrgreen: to bych toho musela udělat metrák :mavam: k čemukoli a kdykoli, k sýrům v jakékoli podobě zejména.

 
Mlsala
21 příspěvků 12.10.12 15:24

Měli jsme čatní ke grilované vepřové panence. Manžel nemá moc rád cibuli, ale jenom se olizoval. Děkuji za recept.

 
babi
6360 příspěvků 07.10.12 23:51

Zebuli, prave mam doma bedynku fiku. Jinak kupuji St. Dalfour Royal Fig preserve, avsak Tvuj recept zni super. Casopis dobre znam. Pikantni fikovy chutney je vyborny take k ruznym terinam… Dekuji za pekny recept a ta fotka je vic jak vabiva!

 
zébulon  07.10.12 20:46

Ty jsi dabel!!! Tak dobrou :- ). Jsem rada, ze chutnalo.

 
Eja
3681 příspěvků 07.10.12 20:09

10 minut stačí. Dva plátky bagetky, dva plátky čerstvého ovčího sýra, navrch chutney :potlesk: Jdu napapaná spinkat :P

 
Eja
3681 příspěvků 07.10.12 19:44

Hm, mám doma dva fíky a jednu červenou cibuli a to ostatní taky. Grr. Vstávám ve 4,20 hod. Ale jdu na to. Mlsná mě stejně honí, tak si aspoň užiju :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Rozteky s tofu


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Tatranské kuře Tatranské kuře
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist