Recept CHURROS k čokoládě nebo dobré kávě

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

CHURROS k čokoládě nebo dobré kávě

Postup

Přesít mouku, sůl a cukr na kus pečícího papíru. V kastrolku rozehřát 250ml vody s olejem do varu. Nasypat dovnitř mouku a hníst vše pomocí dřevěné vařečky do hladké tuhé pasty. Nechat po 2min. zchladnout.

Pomalu a postupně dovnitř zamíchávat vejce do hladka. Na plochém talíři smíchat cukr s trochou skořice.

Vložit těsto do cukrářského sáčku s hladkou, nebo hvězdičkovou násadkou. Rozehřát 5cm hluboký olej na hluboké pánvi na 170°C, nebo až kousek těsta syčí na povrchu. Do oleje postupně nastříkat malé tyčky, závitky a esíčka a nechat je smažit asi 2min. do světle hněda.

Osušit je na ubrousku a obalit je v cukru se skořicí. Usmažit zbytek churros a ihned je podávat.

P.S. Churros - Španělské koblihy se tradičně smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají. Podávají se s dobrou čokoládou, nebo kávou.

*

Recept je z kategorií: Koblihy



Nahlásit recept

  • 13.08.03 vloženo
  • 24636x zobrazeno

Ingredience

  • Asi na 12-15 churros
  • 200g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce jemného krystalového cukru
  • 250ml vody
  • 4 lžíce olivového, nebo slunečnicového oleje
  • 1 našlehané vejce
  • jemný cukr smíchaný s mletou skořicí na obalení
  • olej na hluboké smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Nicole Eivissa 11.08.11 19:18

Fenomenal!!! ♥

Diskuse k receptu CHURROS k čokoládě nebo dobré kávě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 06.05.14 10:12
Wikipedia - Churros origin

History : @ Joris2
The origin of churros is unclear. One theory is they were brought to Europe by the Portuguese. The Portuguese sailed for the Orient and, as they returned from Ming Dynasty China to Portugal, they brought along with them new culinary techniques, including modifying the dough for You tiao also known as Youzagwei in Southern China, for Portugal. However, they modified it by introducing a star design because they did not learn the Chinese skill of „pulling“ the dough (the Chinese Emperor made it a capital crime to share knowledge with foreigners). As a result, churros are not „pulled“ but rather extruded out through a star-shaped die.[1]

Another theory is that the churro was made by Spanish shepherds, to substitute for fresh bakery goods. Churro paste was easy to make and fry in an open fire in the mountains, where shepherds spend most of their time.[2
Dival jsem se na Wikipedia a toto je vysledek hledani. Podle wiki je puvod nejasny, ale jak jsi rikal Spanelsko je jedna s zemi kde se Churros zacli delat by Churreros jako nahrada za jine pecene dobroty vzhledem k tomu ze trbanlivost zbozi tohoto druhu asi nebyla dostatecna pro pouzivani na horskych pastvinach ;)

 
Joris2
3 příspěvky 05.05.14 17:15

@exczech Nesouhlasim, churros maji svuj puvod ve Spanelsku, podle asociace katalanskych churreros je mozne, ale neprokazane, ze churros maji arabsky puvod.

 
exczech
297 příspěvků 05.05.14 15:56
Churros

Nevedel jsem ze je tady jiz tento recept tak jsem ho take dodal. Je to desert ktery vznikl v Mexiku k oslavam " Cinco de Mayo" neboli oslavy pateho kvetna kdy Mexicane porazily Francouzkou armadu.
Podobny recept je i Francouzky, ktery se naziva Crullers neboli smazene koblihy :cert:

Příspěvek upraven 05.05.14 v 15:59

 
babi
6360 příspěvků 24.08.12 00:33

Diky za nahlednuti…blon­d007 ja to nikdy nezkousela s tim zamrazenim, ale jak rikas, nebylo by to k zahozeni mit nejake pripravene churros v mraznicce pro strycka prihodu. Jenom naokraj, ve Spanelsku jsou dva druhy Churros. Jedny se strikaji hvezdickovou nasadkou a jsou tluste (porra) a dalsi se strikaji z ridciho testa s hladkou nasadkou. Vesmes, jak Jaris rika, je to vlastne jenom smes mouky, vody a soli. Je vsak plno variaci, nekdy i z bramboroveho testa, nekdy plnene syrem atd. Churros se take pripravuje v mnoha zemich…

 
blond_007
27 příspěvků 24.06.12 15:36

Super, na tohle jsme chodily s kamarádkou vždycky do restaurace Comedor, lahůdka…a přitom jak čtu je to úplně jednoduché, klasické odpalované těsto :-)Tak to si uděláme i doma…jen mě napadá, nemáte někdo zkušenost s tím, kdybych nastříkala kroužky na pečící papír, zamrazila na později a poté až budu potřebovat zmražené smažila? celkem bych to riskla, aspoň pár kousků…kdyby přišla nečekaná návštěva, budu připravená :-)

 
Nicole Eivissa
25 příspěvků 11.08.11 19:18

Fenomenal!!! ♥

 
toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: CHURROS k čokoládě nebo dobré kávě.

Byla to teplá, rychlá a dobroučká nedělní snídaně. Mňam.

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: CHURROS k čokoládě nebo dobré kávě.

Recepty na Churros i čokolády jsou taky tady a tady.

 
karel09
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: CHURROS k čokoládě nebo dobré kávě.

Já z toho zase bláznil v Portugalsku :-))) Prostě světová pochoutka ;-))

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: CHURROS

jarek, Eleeen a bedlo, děkuji Vám za přečtení receptu i za komentář k němu.

Veselé Velikonoce!

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Churros k čokoládě nebo dobré kávě.

Jéje… na tuto dobrůtku jsme chodili každý večer ve Francii v St. Maxim. Opravdu se vytlačuje přímo do oleje a smaží před zákazníkem. Je to dobrota. Díky ukládám do oblíbených.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Churros k čokoládě nebo dobré kávě-jářek

pravdu díš, ve Špáňu je vytlačují přímo do oleje a smaží. ;-D

 
jarek
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Churros k čokoládě nebo dobré kávě.

Churros jsou nejklasičtější madridská snídaně (nebo svačina ke kafi v 9).
Je to kalorická bomba ale je to vynikající (dobré je je před podáváním znovu ohřát).

Z praktického hlediska si myslím, že je lepší je přímo ze sáčku vytlačovat do oleje a rovnou smažit.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist