Recept Chunanský hejk

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chunanský hejk

Postup

Ryby nechte rozmrazit, vymačkejte z nich vodu, ostřihejte ploutve a rozkrájejte je napříč na menší kousky, na půlky a na čtvrtky.

Porce omočte v bílku (to proto, aby tuk při smažení nevystřikoval) a smažte je v kastrolu nebo v pekáči na větším množství horkého oleje. Porce by měly být v oleji zpola ponořené. Smažte zvolna na mírném ohni asi 20 minut.

Ke konci smažení si připravte omáčku: V pánvi ohřejte asi 3 lžíce oleje, přidejte nať nakrájenou na kolečka, všechno koření a sběračku vody. Omáčku krátce povařte a ke konci varu přidejte česnek nakrájený na tenké plátky. Do hotové omáčky vložte osmaženou a okapanou rybu, obsah pánve protřepte a hned podávejte.

Je to levné a chutné jídlo. Doplněné chlebem se hodí k večeři.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 26.11.05 vloženo
  • 20138x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g hejka (mořská štika)
  • 1-2 bílky
  • olej na smažení
  • Omáčka:
  • nať ze dvou cibulek nebo z pórku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička Vegety
  • špetka pálivé papriky
  • 5-6 lžic sojové omáčky
  • asi sběračka vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chunanský hejk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
anickav
2903 příspěvků 09.06.09 00:31
Re: Chunanský hejk,alis,

To by si sa čudovala, ako u nás v rodine berieme chunany striktne!:-)) Ďakujem za rady!

 
Alis
2617 příspěvků 08.06.09 06:02
Re: Chunanský hejk, Aničko...

já bílky určitě šlehám, ale jen trochu, jen vidličkou, trochu je nadlehčím.
Co se týče hejka, kůži nechávám, ale předtím pečlivě (opravdu pečlivě) nožem odrhnu všechny šupiny, omyji pod vodou a osuším.
A ještě pár poznámek:

  • nejíme to s chlebem, ale s thajskou rýží
  • místo vegety používám špetku wei-su
  • někdy přidám trochu cukru, medu nebo karamelu
    A vůbec - fantazii se meze nekladou, aspoň u nás v rodině chunany nebereme zase až tak striktě doslova :-)))
 
anickav
2903 příspěvků 08.06.09 04:26
Re: Chunanský hejk

Môžem sa spýtať autora, alebo kto toto robievate - bielka našľahať? A rybu smažiť a konzumovať aj s kožou? Ďakujem!

 
Alis
2617 příspěvků 06.06.09 18:38
Re: Chunanský hejk

moc dobré… dělávám již dlouhá léta. U receptu v kuchařce, ze které tento recept pochází, mám poznámku: sójové omáčky méně, je to pak příliš slané, trochu více vody nebo nenechat vyvařit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist