Recept Chunanský hejk

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chunanský hejk

Postup

Ryby nechte rozmrazit, vymačkejte z nich vodu, ostřihejte ploutve a rozkrájejte je napříč na menší kousky, na půlky a na čtvrtky.

Porce omočte v bílku (to proto, aby tuk při smažení nevystřikoval) a smažte je v kastrolu nebo v pekáči na větším množství horkého oleje. Porce by měly být v oleji zpola ponořené. Smažte zvolna na mírném ohni asi 20 minut.

Ke konci smažení si připravte omáčku: V pánvi ohřejte asi 3 lžíce oleje, přidejte nať nakrájenou na kolečka, všechno koření a sběračku vody. Omáčku krátce povařte a ke konci varu přidejte česnek nakrájený na tenké plátky. Do hotové omáčky vložte osmaženou a okapanou rybu, obsah pánve protřepte a hned podávejte.

Je to levné a chutné jídlo. Doplněné chlebem se hodí k večeři.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 26.11.05 vloženo
  • 20304x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g hejka (mořská štika)
  • 1-2 bílky
  • olej na smažení
  • Omáčka:
  • nať ze dvou cibulek nebo z pórku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička Vegety
  • špetka pálivé papriky
  • 5-6 lžic sojové omáčky
  • asi sběračka vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chunanský hejk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
anickav
2904 příspěvků 09.06.09 00:31
Re: Chunanský hejk,alis,

To by si sa čudovala, ako u nás v rodine berieme chunany striktne!:-)) Ďakujem za rady!

 
Alis
2617 příspěvků 08.06.09 06:02
Re: Chunanský hejk, Aničko...

já bílky určitě šlehám, ale jen trochu, jen vidličkou, trochu je nadlehčím.
Co se týče hejka, kůži nechávám, ale předtím pečlivě (opravdu pečlivě) nožem odrhnu všechny šupiny, omyji pod vodou a osuším.
A ještě pár poznámek:

  • nejíme to s chlebem, ale s thajskou rýží
  • místo vegety používám špetku wei-su
  • někdy přidám trochu cukru, medu nebo karamelu
    A vůbec - fantazii se meze nekladou, aspoň u nás v rodině chunany nebereme zase až tak striktě doslova :-)))
 
anickav
2904 příspěvků 08.06.09 04:26
Re: Chunanský hejk

Môžem sa spýtať autora, alebo kto toto robievate - bielka našľahať? A rybu smažiť a konzumovať aj s kožou? Ďakujem!

 
Alis
2617 příspěvků 06.06.09 18:38
Re: Chunanský hejk

moc dobré… dělávám již dlouhá léta. U receptu v kuchařce, ze které tento recept pochází, mám poznámku: sójové omáčky méně, je to pak příliš slané, trochu více vody nebo nenechat vyvařit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist