Recept Chroucroute

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nepropláchnuté kyselé zelí a podusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájené oloupané jablko, ochutíme kuličkami jalovce, přilijeme bílé víno, hovězí vývar a dusíme asi 2 hodiny. Po první hodině přidáme maso a klobásy a přilijeme pálenku. Před podáváním osolíme a přidáme ohřáté libové párky. Podáváme s vařenými brambory, ale s měkkým chlebem je to taky bez chyby. Ideální na silvestrovský a novoroční oběd !!!

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 31.12.06 vloženo
  • 4258x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 lžíce husího sádla (i vepřového)
  • 2 cibule
  • 1 kg kyselého zelí
  • 1 jablko
  • 6 kuliček jalovce
  • 2 dl bílého suchého vína
  • 1/2 l hovězího vývaru
  • 200 g uzeného vepřového bůčku
  • 200 g uzeného masa (kýta, krkovice)
  • 4 klobásy
  • 4 párky
  • 1 dl třešňové pálenky (vyzkoušeli jsme i meruňku)
  • sůl

Doporučená příloha

  • brambor, chléb, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chroucroute

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chroucroute - Manana

z toho názvu by som hľadala v jedle krápniky, ale tie by asi nechutili, že?

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chroucroute - Fabujan

aha, tak to bude ako tá krapustnica…

 
Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chroucroute

Možno tam „r“ patrí, pretože je to jedlo predsa len iné, ako tie už tu uvedené, ale bez „r“. Pripadá mi to ako obdoba slovenskej kapustnice, hoci u nás sa pálenka neleje do kapustnice, ale jednoduchšie si ňou rovno „oblejeme hubu“.

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chroucroute

V tom názvu mi jedno „r“ přebejvá, a myslím si, že takový recept už tady je minimálně jednou.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist