Recept Chřestové palačinky po italsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chřestové palačinky po italsku

Postup

1. Mouku smícháme s vejcem, solí a mlékem a ne­cháme 30 min. stát. Chřest omyjeme a oloupeme spodní část stonků. Vaříme v osolené vodě asi 8 min.

2. Oloupaná rajčata pokrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme, najemno posekáme a zesklovatime na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme asi 4 min. Osolíme a opepříme.

3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těs­ta usmažíme na tuku 4 palačinky. Poklade­me je chřestem a rajčaty, stočíme a narov­náme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem, posypeme piniovými oříšky a sýrem. Zapékáme v troubě asi 25 min.

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance



Nahlásit recept

  • 15.04.03 vloženo
  • 3539x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 550 kcal, 22 g bílkovin, 36 g tuků, 31 g sacharidů
  • 70 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • sůl
  • 500 ml mléka
  • 700 g zeleného chřestu
  • 4 rajčata
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • 2 lžíce tuku na smažení
  • 150 ml smetany
  • šťáva z 1 citronu
  • 50 g piniových oříšků
  • 50 g strouhaného parmazánu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřestové palačinky po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kinder řezy

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kuře na medu Kuře na medu
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
TOPlist