Recept Chřesto Pesto

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chřesto Pesto

Úvod

Použijte promícháním s vařenými těstovinami a vrch posypte nakrájenými rajčaty a slaninou.

Postup

1. Odlomte a zlikvidujte tvrdé konce chřestu. Chřest uvařte ve vroucí vodě přiklopený 3 až 4 minuty, nebo do křupava. Vodu slijte.

2. Chřest ponořte do ledové vody, aby se zastavil proces vaření, a opět slijte. Chřest nyní nahrubo nasekejte.

3. Rozmixujte chřest, sýr, a zbývající složky v kuchyňském robotu 30 sekund až 1 minutu nebo do hladka. Občas můžete zastavit a setřít hmotu ze stěn nádoby.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 28.03.10 vloženo
  • 3845x zobrazeno

Čas přípravy

  • 18 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0.5 kg čerstvého chřestu
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1/ 2 šálku piniových oříšků
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce. citrónové šťávy
  • 3/4 lžíce soli

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřesto Pesto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
sveva
751 příspěvků 28.03.10 20:20
Re: Chřesto Pesto - pepicek

Ten název je geniální. Italové říkají pesto di asparagi. Nejlepší je z divokého chřestu, ten v Česku není. Do toho ze šlechtěného chřestu někdy přidají snítku petržele nebo pár lístků bazalky pro zdůraznění zelené barvy. Dělá se i z bílého chřestu a ten má být bílý.
Schovala bych pár vršků a položila je na hotový pokrm.
Děkuji za recept a zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vinná klobása

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
TOPlist