Recept Chřesto Pesto

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chřesto Pesto

Úvod

Použijte promícháním s vařenými těstovinami a vrch posypte nakrájenými rajčaty a slaninou.

Postup

1. Odlomte a zlikvidujte tvrdé konce chřestu. Chřest uvařte ve vroucí vodě přiklopený 3 až 4 minuty, nebo do křupava. Vodu slijte.

2. Chřest ponořte do ledové vody, aby se zastavil proces vaření, a opět slijte. Chřest nyní nahrubo nasekejte.

3. Rozmixujte chřest, sýr, a zbývající složky v kuchyňském robotu 30 sekund až 1 minutu nebo do hladka. Občas můžete zastavit a setřít hmotu ze stěn nádoby.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 28.03.10 vloženo
  • 3728x zobrazeno

Čas přípravy

  • 18 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0.5 kg čerstvého chřestu
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1/ 2 šálku piniových oříšků
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce. citrónové šťávy
  • 3/4 lžíce soli

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřesto Pesto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
sveva
751 příspěvků 28.03.10 20:20
Re: Chřesto Pesto - pepicek

Ten název je geniální. Italové říkají pesto di asparagi. Nejlepší je z divokého chřestu, ten v Česku není. Do toho ze šlechtěného chřestu někdy přidají snítku petržele nebo pár lístků bazalky pro zdůraznění zelené barvy. Dělá se i z bílého chřestu a ten má být bílý.
Schovala bych pár vršků a položila je na hotový pokrm.
Děkuji za recept a zdravím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový...
TOPlist