Recept Chorizo

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chorizo

Postup

Vsechny ingredience - krome strev - dejte do mísy, dobre promíchejte, zakryjte plastikovou folií a dejte do chladnicky ulezet na nekolik hodin, nebo pres noc.
Na masovém mlýnku s nástavcem naplnte streva klobásovou smesí a vytvorte klobásy. Klobásy mohou být vcelku a jen se odtocí, nebo kazdá zvlást.
Poveste je k susení a suste je 2-3 dny (stací v kuchyni). Zabalte je do voskovaného papíru a dejte do chladnicky kde vydrzí celou radu týdnu.
Chorizo se pece na pánvi nebo se pouzívá do jídel v hrnci.

Tip: Po zpracování odeberte ze smesi 1 KL, vytvorte placicku a v mikrovlnné troube ji upecte (1 minuta). Po ochutnání muzete smes dochutit podle vlastní chuti.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky



Nahlásit recept

  • 03.11.06 vloženo
  • 28792x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina + ulezenÄ

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 450 g libového veprového masa nakrájeného na drobné kosticky (asi 3 mm)
  • 275 g speku nakrájeného jako maso
  • 1 KL soli
  • ½ KL mletého pepre
  • 2½ PL papriky
  • ½ KL rímského kmínu
  • ½ KL mletého koriandru
  • ½ KL cukru
  • 4 PL cerveného vína
  • 2 rozetrené strouzky cesneku
  • 1½ KL drcených susených feferonek
  • 3/4 KL solící smesi
  • veprová streva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Martynnnnn 31.01.13 17:45

Recept je dobrý, ale na ochutnávku dát opect, nebo ohřát chorizo v mikrovlnce je podle mého barbarství. Lepší je určitě pánvička. Ještě zkusím pár kousků vyudit. Možná je to blbost, ale uvidím.

Diskuse k receptu Chorizo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
darfa
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

podle encyklopedie je chorizo salám !!!! je z vepřového a telecího masa. silně okořeněný.
Jak kdo chce , nikdo nikomu nemůže na světě zabránit, aby chorizo dělal v mikrovlně , nebo v pomalém hrnci 15 hod na LOV .
Praganda by mi až tolik nevadila. Sníme jí v sojových výrobcích včetně umělého kouře, více než je dobré. Jen v Dánsku se o tom nepíše.
Když je hlad , tak se na drobenku nehledí.

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

V Mexiku je dělají trochu jinak. Recepty
tady a
tady .

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

Chorizo má trochu jinou konzistenci nez klasická ceská klobása. Zatím jsem je delal jen jednou ale nemohu ríct ze by se to drobilo.

 
Labužník jandule02
1057 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

V receptu není ani špetka prátu. Nedrobí se to?

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

V tomto receptu byla pouzita ceská solící smes Praganda. V Dánsku se tyto smesi nesmí prodávat.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist