Recept Chorizo

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chorizo

Postup

Vsechny ingredience - krome strev - dejte do mísy, dobre promíchejte, zakryjte plastikovou folií a dejte do chladnicky ulezet na nekolik hodin, nebo pres noc.
Na masovém mlýnku s nástavcem naplnte streva klobásovou smesí a vytvorte klobásy. Klobásy mohou být vcelku a jen se odtocí, nebo kazdá zvlást.
Poveste je k susení a suste je 2-3 dny (stací v kuchyni). Zabalte je do voskovaného papíru a dejte do chladnicky kde vydrzí celou radu týdnu.
Chorizo se pece na pánvi nebo se pouzívá do jídel v hrnci.

Tip: Po zpracování odeberte ze smesi 1 KL, vytvorte placicku a v mikrovlnné troube ji upecte (1 minuta). Po ochutnání muzete smes dochutit podle vlastní chuti.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky



Nahlásit recept

  • 03.11.06 vloženo
  • 29579x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina + ulezenÄ

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 450 g libového veprového masa nakrájeného na drobné kosticky (asi 3 mm)
  • 275 g speku nakrájeného jako maso
  • 1 KL soli
  • ½ KL mletého pepre
  • 2½ PL papriky
  • ½ KL rímského kmínu
  • ½ KL mletého koriandru
  • ½ KL cukru
  • 4 PL cerveného vína
  • 2 rozetrené strouzky cesneku
  • 1½ KL drcených susených feferonek
  • 3/4 KL solící smesi
  • veprová streva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Martynnnnn 31.01.13 17:45

Recept je dobrý, ale na ochutnávku dát opect, nebo ohřát chorizo v mikrovlnce je podle mého barbarství. Lepší je určitě pánvička. Ještě zkusím pár kousků vyudit. Možná je to blbost, ale uvidím.

Diskuse k receptu Chorizo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
darfa
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

podle encyklopedie je chorizo salám !!!! je z vepřového a telecího masa. silně okořeněný.
Jak kdo chce , nikdo nikomu nemůže na světě zabránit, aby chorizo dělal v mikrovlně , nebo v pomalém hrnci 15 hod na LOV .
Praganda by mi až tolik nevadila. Sníme jí v sojových výrobcích včetně umělého kouře, více než je dobré. Jen v Dánsku se o tom nepíše.
Když je hlad , tak se na drobenku nehledí.

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

V Mexiku je dělají trochu jinak. Recepty
tady a
tady .

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

Chorizo má trochu jinou konzistenci nez klasická ceská klobása. Zatím jsem je delal jen jednou ale nemohu ríct ze by se to drobilo.

 
Labužník jandule02
1065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

V receptu není ani špetka prátu. Nedrobí se to?

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chorizo.

V tomto receptu byla pouzita ceská solící smes Praganda. V Dánsku se tyto smesi nesmí prodávat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Karbanátky Karbanátky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist