Recept Chobotnice podle Micka (Mick's Okie) - Take 4

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Je-li třeba, chobotnice očistíme a rozkrájíme na menší kousky.
Mírně zahřejeme olej, přidáme chobotnice, přiložíme pod kotlem a naplno vaříme asi 4 minuty.
Přidáme víno a zvolna vaříme do zhoustnutí asi hodinu.
Přidáme rozmačkaný česnek a ještě asi 4 minuty povaříme.
Otrlejší mohou přidat čili papričky.

Poznámka:
Takto připravená chobotnice se může jíst jak teplá, tak studená,
může se podávat jako předkrm, nebo použít do salátu.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové



Nahlásit recept

  • 11.02.06 vloženo
  • 9064x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina +

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1000 gr chobotnic
  • 100 ml olivového oleje (ne panenského, ten se na vaření nehodí)
  • 300 ml červeného vína
  • 7 stroužků česneku

Doporučená příloha

  • Italský hutný bílý chleba, víno a nebo také nic…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chobotnice podle Micka (Mick's Okie) - Take 4

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist