Recept Ceviche Bolivijské

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ceviche Bolivijské

Postup

Výtečný recept (chybí mi zde jako místo vzniku Bolívie!:-)) , ryba musí být ale absolutně čerstvá.
Rybu vykostíte a stáhnete z kůže, nakrájíte na malé kousky maximálně centimetr - centimetr a půl tlusté. Dáte do skleněné nebo porcelánové misky, zalijete limetkovou, či limetkovo-citronovou šťávou. Namelete lehce pepř, přidáte na jemňoučko nakrájenou chalapeňos, podle chuti a vašich preferencí na tenoučká kolečka nakrájené jarní cibulky, případně najemno nakrájenou malou cibuli. (cibulka rozhodně nesmí maso přebít!). Přidáme i nasekaný koriandr .
Přikryjeme potravinářskou folií a necháme hodinku, lépe 2 uležet v chladničce, Během této doby je vhodné Cevice lehce promíchat - maso postupně „sklovatí“, když je sklovaté skrz na skrz, je hotovo!
Vyndáme z lednice , maličko dosolíme.
Na dezertní talířky dáme ZRALÉ (!) avokádo, oloupané a nakrájené na plátky. třeba do širokého vějíře, na něj servírujeme Cevice.

PS. fotografie u receptu s ním nemá nic společného, umístil ji zde podle všeho správce

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 04.11.07 vloženo
  • 7318x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 -600 g masa bílé (filety) , čerstvé ryby , v našich podmínkách může být bez uzardění pstruh
  • 8 -10 limetek, (nebo 5 limetek + 5 citrónů)
  • Jarní cibulky - svazek
  • 1 menší cibule
  • 1/4 - 1 na jemňoučké plátky nakrájená chalapeňos paprika
  • koriandr čerstvý - malá kytička
  • Avokádo
  • sůl
  • pepř čerstvě namletý

Doporučená příloha

  • Suché kvalitní bílé víno, Chardonay, Rulandské šedé etc. Na plátky nakrájená Ciabata

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 11.12.12 00:21

Ceviche z českého kapra na avokádové majonéze :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Ceviche Bolivijské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
klaaarka
222 příspěvků 08.03.10 00:32
Re: Ceviche Bolivijské

Vynikající recept - byl zrovna včera . Akorát, když jsem zkoušela vyndat pecku z avokáda podle návodu rugera2, tak jsem sice měla „dvě krásné , neporušené poloviny měkkého avokáda“, ale taky jeden ošklivý porušený prstík s odkrojeným konečkem :D

 
ruger2
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ceviche Bolivijské

S Avokádem je to vždy honička. Nicméně za poslední roky se mi nestalo, že bych se k avokádu nedostal. Důležitý je výběr a dozrání. Pokud pomineme fakt, že zde seženeme jenom mrňavé chcípáčky, chce to ale úsilí prospektora. vybírám co největší kus, který není rozbředlý, ale nemá ani tvrdost diamantu. Kůra by měla mít již tmavé skvrny.(vyhněte se tvrdým s krásnou zelenou kompaktní slupkou- ty nikdy nedozrají) Mnoho tuzemců nikdy nezařadilo avokádo do svého jídelníčku, protože se jim prostě nikdy nepodařilo jej ochutnat skutečně zralé. Jihoameričané mu říkají „Zelené máslo“ to jenom pro informaci, jakou ma konzistenci při konzumaci.
Ale zpět k výběru, relativně pevné ,ale s naznačenou počínající měkostí při pohmatu- co největší avokádo s tmavými flíčky na zelené kůře, ale s na mírný tlak neuhýbající „kůží“ doma uložím do misky, v pokojové teplotě na polštářek ze složené papírové utěrky - krásně dojde během několika dní, kůra ztmavne a jde velmi dobře oddělit. Jenom jí načnete a jde sama bez pomoci ostří. Pak obkroužíme avokádo jedním řezem a v řezu ostřím zapáčíme. Jedna z polovin by měla u zralého bez problémů odskočit. Druhou polovinu, ze které čouhá pecka vezmeme do dlaně levé ruky do pravé vezmeme ostrý nůž a zasekneme jej do pecky, pak pootočíme- pecka krásně opustí své lůžko a my máme dvě krásné , neporušené poloviny měkkého avokáda.

 
svato
1395 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ceviche Bolivijské

tá úplne čerstvá ryba sa dá zohnať, ale zrelé (a nenahnité) avokádo si pravdu povediac neviem ani predstaviť

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist