Recept Červené zelí po francouzsku

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rozehřátém oleji usmažit cibuli do zlatova, 7-8 min. Přidat jablka a smažit další 2-3 min. Přidat zelí, ocet, cukr, hřebíček, hořčičná semena,
hrozinky a (nebo) rybíz, červené víno (nebo alternativu), sůl a pepř.

Za stálého míchání nechat přijít do varu, snížit teplotu, přikrýt a dusit
35 - 40 min až se šťáva vydusí a zelí je uvařené. Během vaření sem tam zamíchat a je-li nutné, přidat trochu vína. Před podáváním zamíchat do zelí džem. Vydrží několik dní v lednici.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy



Nahlásit recept

  • 07.04.02 vloženo
  • 28248x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 střední cibule (jemně nakrájet na plátky)
  • 2 jablka (oloupat, bez jádřince, jemně nakrájet)
  • 1 červené zelí 900 g - 1.2 kg (očistit a jemně nakrájet)
  • 4 lžíce octa z červeného vína (nebo jablečného)
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 2 lžičky hořčičných semen
  • 55 g hrozinek nebo sušeného červeného rybízu (dávám obojí)
  • 125 ml červeného vína, portu nebo vody (když už se musí)
  • 2 lžíce rybízového džemu
  • sůl a pepř podle chuti
  • (1 lžíce = 15ml, 1 lžička = 5ml)

Doporučená příloha

  • Zvěřina, vepřové, kačena nebo nakrájené studené maso.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Shira313 26.11.11 16:44

Veľmi chutná príprava a dôstojná príloha ku konfitovanému husaciemu stehnu.
Len nabudúce musím rozdrvené klinčeky preosiať!

Diskuse k receptu Červené zelí po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4382 příspěvků 10.03.13 09:02
Použil jsem Malaga...

…a všichni, ač Moraváci jako poleno, se projevili nemoravisticky a jako jeden muž (šlo o pánskou jízdu :mrgreen: jednoznačně kladně hodnotili toto galskokohoutí zelisko :palec: :potlesk: :)
TENTO slavný recept vedle něj tentokrát dopadl neslavně… ;)

 
babi
6360 příspěvků 01.12.11 23:22

Vsem Vam velice dekuji za zajem o recept. Priznavam se, ze casto jsem neverna spravnemu moravskemu zeli a pripravuji toto francouzske. Zatim jsem ho vzdy pripravila z cerstve dusene hlavky cerveneho zeli. Chutove se uplne lisi od naseho, diky koreni, vinu a pridani hrozinek. Opravdu stoji za vyzkouseni 8-)

 
Shira313
117 příspěvků 26.11.11 16:44

Veľmi chutná príprava a dôstojná príloha ku konfitovanému husaciemu stehnu.
Len nabudúce musím rozdrvené klinčeky preosiať!

 
AbiesAlba
400 příspěvků 03.01.10 20:02
Re: Červené zelí po francouzsku

Když jsem jiné zelí neměla, tak jsem sterilizované použila. Výsledek je chuťově jiný, mně to nevadilo.
TAky používám raději místo rozinek (pokud nemám po ruce opravdu kvalitní zlaté) brusinky.

 
goralka
267 příspěvků 03.01.10 07:02
Re: Červené zelí po francouzsku

autorka receptu tu dlho nebola a ja odpoveď nepoznám, lebo používam len čerstvú kapustu. Nič ti však nebráni vyskúšať a výsledok napísať.

 
yustin
6 příspěvků 01.01.10 19:09
Re: Červené zelí po francouzsku

Omlouvám se dopředu,jestli se ptám blbě,ale může být použito sterilizované zelí? Díky za odpověd.

 
goralka
267 příspěvků 01.01.10 16:50
Re: Červené zelí po francouzsku - pozdrav pre Babi

kapusta už rozvoniava a hoci som ho už chválila, rozhodla som sa opäť vytiahnúť tento výborný recept na svetlo božie a poďakovať zaň.

 
Frantiska
922 příspěvků 26.03.09 03:39
Re: Červené zelí po francouzsku

zajimavy recept

 
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku

Výtečná úprava zelí, zítra ho opět budeme podávat ke kachničce :)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - buraci,

to se nám stává, že někdy musíme měnit plány, ale kolikrát je to k dobrému ;o) Mám obrovskou radost, že zelí, které sedí nějaké čtyři roky na Labu najednou zaznamenalo úspěch…Moc Ti děkuji za vyzkoušení receptu.

Přeji Ti příjemný podvečer!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - Bali,

recept na selskou vepřovou pochoutku s Mique je na Labu
ZDE . Je to opravdová dobrota ;o)

Pa,

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku

Babi, toto uzasne zeli bylo perlou sobotniho obeda, prave ono nasi navstevu nejvic zaujalo. Bohuzel jsem nesehnalo vhodne maso pro puvodne planovanou bavorskou svickovou, a tak jsem musela improvizovat a k zeli bylo uzene maso pecene s hrebickem a medem a domaci bramborove knedliky (od mati z Bystran, Bedlo, jeste jednou dekuji). Dekuji za tento vyjimecny recept a preji pekny den!

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku

jojo, to se vari v bujonu. Ale malokdo to ve Fr zna.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - Bali,

je zajímavé, jak někteří lidé rádi změnu a pak jim chutnají i knedlíky (francouzi jak zajisté víš mají svůj Mique) a jídla z jiných zemí. Musím říct, že jsem často oslňovala kanaďany různými obyčejnými českými recepty, nebo pro ně raritkami jako byl plovoucí kapr ve vaně, nebo prasečí hlava na Silvestra. Musela jsem je ¨odhánět¨, jak k nám chtěli chodit specielně o svátcích (u nich byl vesměs krocan) ;o)))

Příjemný den Ti přeje,

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - goralko,

ani nevíš jak jsem ráda že Vám chutnalo. Je to totiž jeden z mých oblíbených receptů na zelí ;o)))

Měj se moc pěkně a pozdravuj Slovensko!

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku

kdyz jsem tu mela naposled fr.navstevu tak si velice pochvalovali ceske bile i cervene zeli napr.ke kachne!! Kam se pry na to hrabe to jejich :-))
Ted jsem je tam naucila i knedliky s vejcem a vypada to tak, ze to snad budou i snidat misto bagety!!

 
goralka
267 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - Babi

V živote by ma nenapadlo dať do dusenej červenej kapusty jablká, hoci máme radi šalát zo surovej - práve s jablkom! A ešte klinčeky!
Vynikajúci nápad, vynikajúca kapusta. Vďaka
Len v jednom Babi nemáš pravdu, že vydrží pár dní…
Nevydržala, ale s radosťou uvarím daľšiu dávku a daľšiu… :°)
a s radosťou robím ochutnávku a rozdávam recept

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - AbiesAlba,

já děkuji Tobě za vyzkoušení receptu a jsem velice ráda, že se mnou souhlasíš ;o) Vařím ho vesměs ke zvěřině, protože je pěkně pikantní.

Přeji Ti příjemný sobotní podvečer!

 
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku

Tohle je tak výborné zelí, už se mi ani nechce vařit jiné, pže tohle pochválila každá návštěva, každý člen rodiny…
Díky, Babi. :o)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - vlasti...

jsi moc štědrá a děkuji Ti za chválu receptů! Moje to však vesměs nejsou ;o)

Pozdrav na Slovensko!

 
vlastibulka
81 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku

Milá babi, aj keby si neopravila zeleninový na rastlinný, priemerne zdatný kuchár v tomto prípade pochopí, že ide o RASTLINNÝ olej … ďakujem za skvelé recepty a želám pekný nedeľný večer :-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku - daddy...

recept je jeden z prvních co jsem kdy přidávala na Labu z Kanady. Od té doby již vím, že vegetable není zeleninový olej, ale rostlinný. Jednomu však nerozumím. Odpovídala jsem Ti s díky na Tvoje upozornění v mé soukromé poště. To sis mohl ušetřit čas psaním ;o)

 
Labužník Daddy02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Červené zelí po francouzsku

neříká sa zeleninový ale rostlinný olej !

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist