Recept Červená řepa s balzamikovým octem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Červená řepa s balzamikovým octem

Postup

Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5 - 2 hodiny). Ještě teplou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Nastrouhanou teplou řepu smícháme s balzamikovým octem a hořčicí a kdo chce, ještě osolí podle chuti. Podáváme teplé nebo vychlazené jako přílohu nebo samostatný salát.

Červená řepa neuvěřitelně dobře harmonizuje s chutí balzamikového octa, pokud ji jen trochu máte rádi, určitě tuhle variantu vyzkoušejte!

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty



Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 10649x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg červené řepy
  • 1 lžíce (15 ml) balzamikového octa
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 21.04.16 11:52

Zdánlivě obyčejná řepa :think: . Ovšem balzamicový ocet spolu s hořčicí udělal pravé divy :potlesk: .

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Červená řepa s balzamikovým octem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1502 příspěvků 21.04.16 12:15

@Eja, v alobalu ano, ale když je ještě mladá, pěkná, po sklizni. Já mám řepu uloženou v dobrém sklepě, ale už je částečné scvrklá. Tedy ji nechám přes noc namočenou ve vodě, pak uvařím. Když neodkrojím vršek a kořen (jen důkladně omyji), nic se nevyvaří. Voda z ní není červená, nýbrž jen nahnědlá.

V troubě pečená (v alobalu) mi chutná, pokud ji před pečením zakápnu balzamicovým octem. Pak už stačí „rozporcovat“, osolit a dobrota je na světě ;)

 
Eja
3590 příspěvků 21.04.16 12:05

Já se po opakovaných pokusech kloním k pečení řepy v alobalu v troubě - ať už ochucené nebo jen tak. Zamotané balíčky strčím k něčemu co zrovna peču. Podle mne je chuť řepy výraznější, nevyvaří se ve vodě, a i konzistence je příjemnější.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem - Flo,

konečně jsem měla příležitost vyzkoušet. Našla jsem v lednici tři syrové řepy (ani nevím jak se tam dostaly, zřejmě přiletěly z Marsu).
Salát jsem udělala podle návodu. No a pak jen otázka: k čemu to jíst?
Situaci zachránily dvě roztomilé vepřové panenky obložené cibulí a jablíčky na plátky a upečené. K tomu pečený bramborák a v bříšku máme jako v pokojíčku.
A ten studený salát byl v našem horkém létě příjemná zmněna.

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Lass, tak všechno nejlepší!!! Jestli dneska někde potkám náklaďák s červenou řepou, obratem ho nasměruju k vám :-)))

 
Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Flo, moc díky, dneska to mám jako dárek k narozkám :-)). Lass

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem - Flo,

červenou řepu miluji, nejvíce v salátovém sendviči nebo v hamburgeru. Tam prostě nesmí chybět. Syrovou řepu jsem ale nikdy nevařila. Vždy používám konzervovanou. Tenhle recept ale musím vyzkoušet. Už je v oblíbených.

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Lass, v původní verzi tohoto receptu jsem našla, že se vařená řepa rozmixuje s uvedenými pří:,–(ami dohladka, vychladí a podává jako studená polévka s trochou zakysané nebo normální smetany. Protože se mi ale tahle konzistence zdála poněkud nebezpečná v kombinaci s šikovností mých dětí, tak jsem raději volila nastrouhání. Chuť je vážně úžasná, už dlouho jsem neobjevila nic tak padnoucího k sobě, jako řepa a balzamikový ocet. Jinak na červenou řepu je tady na Labužníkovi receptů hodně, podívej se TARGET=_new . A já se ještě po něčem dalším poohlídnu.

 
Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Flo, to jsi mě potěšila, řepu miluju. Znáš ještě nějaký další receptík? Díky Lass

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist