Recept Černobílé cukroví

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Černobílé cukroví

Postup

1. Z mouky, cukru, vanilkového cukru, žloutků a másla nakrájeného na vločky uhněteme hladké těsto. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny zapracujeme kakao a smetanu. Těsta vytvarujeme do koulí, zabalíme do fólie a uložíme asi na 60 minut do chladu.

2. Na pomoučeném válu vyválíme z každého těsta obdélník o roz­měrech 20×25 cm. Oba obdélníky položíme na sebe a z delší stra­ny zavineme do rolády. Roládu zabalíme do fólie a asi 60 minut chladíme.

3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Roládu nakrájíme na 50 při­bližně 1/2 cm silných plátků, které narovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 12 minut. Upečené plátky opatrně přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlé cukroví skladujeme v dobře uzavíratelné dóze.

Tip: Těsto můžeme nakrá­jet na dlouhé proužky a sestavit je k sobě jako šachovnici.

Recept je z kategorií: Cukroví Vánoční cukroví



Nahlásit recept

  • 02.11.03 vloženo
  • 9442x zobrazeno

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • příprava asi 20 minut, chlazení asi 2 hodiny, pečení asi 12 minut
  • 1 kousek asi 65 kcal, 270 kJ, 1 g bílkovin, 3 g tuků, 7 g sacharidů
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g studeného másla
  • 3.lžíce kakaa
  • 2 lžíce smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černobílé cukroví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
kopcilovae
1 příspěvek 09.12.14 14:45

Můžu vědět jaký druh smetany do receptu přidat? Díky

 
KuchtickaZelvicka
59 příspěvků 11.12.11 21:40

jak dlouho před vánoci radíte upéct? Díky Petra

 
delisa
203 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Černobílé cukroví

Dělávám občas tohle cukrovíčko. Co k tomu dodat ? Je to vynikající !

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist