Recept Černé jeřabiny s rumem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Černé jeřabiny s rumem

Postup

Očištěné a teplou vodou propláchnuté černé jeřabiny vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a 15 minut vaříme. Pak přidáme cukr a koření a vaříme za občasného zamíchání 5 minut. Nakonec vmícháme pektogel a sorban, rozmíchané ve lžíci cukru, povaříme ještě asi 5 minut za stálého míchání, dochutíme rumem a hned lijeme do malých skleniček (nejlépe od dětských přesnídávek). Uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, aby se vysterilovalo víčko, a po chvíli uklidíme do chladu a temna. Nedáme-li ke konci varu sorban, musíme skleničky sterilovat asi 10 minut varem.

Poznámka: Černá jeřabina - aronie je plná vitaminů a zdraví prospěšných látek. Pouze vitamin C je zastoupen méně. Je vhodná při léčbě vysokého tlaku a aterosklerózy (forma kornatění tepen), zpevňuje cévy, neboť obsahuje rutin, snižuje cholesterol, odstraňuje nervozitu a bystří zrak.

Čerpáno z kalendáře pro rok 2000.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.08.04 vloženo
  • 16796x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg černých jeřabin (*aronie*)
  • 600 g pískového cukru
  • 1 sáček (*20 g*) skořicového cukru nebo 1/2 balíčku (*10 g*) vanilkového cukru a 1/2 ČL skořice
  • 4 hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • sklenka rumu (*i více*)
  • 1 ČL pektogelu
  • špetka sorbanu (*abychom nemuseli sterilovat - osobně doporučuji raději sterilovat :-)*).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černé jeřabiny s rumem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník pobyda02
4 příspěvky 04.08.10 00:32
Re: Černé jeřabiny s rumem

Recept zní velice lákavě. Na co se dají využít plody sušené? Viz. http://www.prodejbylin.cz/…d/index.html .

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Štika na smetaně Štika na smetaně
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist