Recept Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krev smíchat s octem.

Do hrnce vložit žebírka, houby i s vodou, drůbky a odřezky z husy a vše zalít asi 1.5 l vody. Pomalinku vařit až je maso skoro měkké.

Do mušelínu vložit petržel, koření, nakrájenou kořenovou zeleninu, zavázat vše na balíček a pak vložit do polévky. Potom přidat slaninu. Vařit do změknutí masa (asi 2 hodiny).

V misce v troše vývaru namočit perník a pomocí lžíce ho rozmělnit na kaši, přidat ho do polévky.

Vyjmout mušelín s kořením a zeleninou a přecedit polévku. Do ni vložit ovoce a vše povařit asi 1/2 hodiny.

Mezitím na jemno posekat obrané maso a drůbky a přidat do polévky.

Mouku rozmíchat s 120 ml krve a 3 lžícemi vývaru a vše rozmíchat do hladka. Potom přidat zbytek směsi krve a vše vmíchat do polévky. Tu přivéct za stálého míchání znovu do varu. Přimíchat cukr a smetanu. Popřípadě dochutit solí, octem a cukrem.

Polévku ihned podávat horkou s játrovou klobáskou,

Recept je z kategorií: Speciální polévky



Nahlásit recept

  • 11.11.06 vloženo
  • 4488x zobrazeno

Ingredience

  • drůbky a odřezky z husy
  • 2 dl husí, nebo vepřové krve
  • 1 lžíce vinného, nebo jablečného 4% octa
  • 600 g vepřových žeber, nebo kostí na plévku
  • 220 g kořenové zeleniny
  • 30 g sušených hub předem namočených
  • 1 svazek petrželky
  • 1 velká cibule na hrubo posekaná
  • 4 bobulky nového koření
  • 4 celé herbíčky
  • 1 lžička soli, nebo podle chuti
  • 6 celých pepřů
  • 30 g slaniny
  • 60 g perníku
  • 250 ml sušených vypeckovaných švestek, nakrájených, předem namočených
  • 250 ml sušených jablek (křížal), předem namočených
  • 4 lžíce hrozinek, předem namočených
  • 4 lžíce mouky
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 lžíčka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist