Recept Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krev smíchat s octem.

Do hrnce vložit žebírka, houby i s vodou, drůbky a odřezky z husy a vše zalít asi 1.5 l vody. Pomalinku vařit až je maso skoro měkké.

Do mušelínu vložit petržel, koření, nakrájenou kořenovou zeleninu, zavázat vše na balíček a pak vložit do polévky. Potom přidat slaninu. Vařit do změknutí masa (asi 2 hodiny).

V misce v troše vývaru namočit perník a pomocí lžíce ho rozmělnit na kaši, přidat ho do polévky.

Vyjmout mušelín s kořením a zeleninou a přecedit polévku. Do ni vložit ovoce a vše povařit asi 1/2 hodiny.

Mezitím na jemno posekat obrané maso a drůbky a přidat do polévky.

Mouku rozmíchat s 120 ml krve a 3 lžícemi vývaru a vše rozmíchat do hladka. Potom přidat zbytek směsi krve a vše vmíchat do polévky. Tu přivéct za stálého míchání znovu do varu. Přimíchat cukr a smetanu. Popřípadě dochutit solí, octem a cukrem.

Polévku ihned podávat horkou s játrovou klobáskou,

Recept je z kategorií: Speciální polévky



Nahlásit recept

  • 11.11.06 vloženo
  • 4501x zobrazeno

Ingredience

  • drůbky a odřezky z husy
  • 2 dl husí, nebo vepřové krve
  • 1 lžíce vinného, nebo jablečného 4% octa
  • 600 g vepřových žeber, nebo kostí na plévku
  • 220 g kořenové zeleniny
  • 30 g sušených hub předem namočených
  • 1 svazek petrželky
  • 1 velká cibule na hrubo posekaná
  • 4 bobulky nového koření
  • 4 celé herbíčky
  • 1 lžička soli, nebo podle chuti
  • 6 celých pepřů
  • 30 g slaniny
  • 60 g perníku
  • 250 ml sušených vypeckovaných švestek, nakrájených, předem namočených
  • 250 ml sušených jablek (křížal), předem namočených
  • 4 lžíce hrozinek, předem namočených
  • 4 lžíce mouky
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 lžíčka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tanec pro dva

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist