Recept Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krev smíchat s octem.

Do hrnce vložit žebírka, houby i s vodou, drůbky a odřezky z husy a vše zalít asi 1.5 l vody. Pomalinku vařit až je maso skoro měkké.

Do mušelínu vložit petržel, koření, nakrájenou kořenovou zeleninu, zavázat vše na balíček a pak vložit do polévky. Potom přidat slaninu. Vařit do změknutí masa (asi 2 hodiny).

V misce v troše vývaru namočit perník a pomocí lžíce ho rozmělnit na kaši, přidat ho do polévky.

Vyjmout mušelín s kořením a zeleninou a přecedit polévku. Do ni vložit ovoce a vše povařit asi 1/2 hodiny.

Mezitím na jemno posekat obrané maso a drůbky a přidat do polévky.

Mouku rozmíchat s 120 ml krve a 3 lžícemi vývaru a vše rozmíchat do hladka. Potom přidat zbytek směsi krve a vše vmíchat do polévky. Tu přivéct za stálého míchání znovu do varu. Přimíchat cukr a smetanu. Popřípadě dochutit solí, octem a cukrem.

Polévku ihned podávat horkou s játrovou klobáskou,

Recept je z kategorií: Speciální polévky



Nahlásit recept

  • 11.11.06 vloženo
  • 4482x zobrazeno

Ingredience

  • drůbky a odřezky z husy
  • 2 dl husí, nebo vepřové krve
  • 1 lžíce vinného, nebo jablečného 4% octa
  • 600 g vepřových žeber, nebo kostí na plévku
  • 220 g kořenové zeleniny
  • 30 g sušených hub předem namočených
  • 1 svazek petrželky
  • 1 velká cibule na hrubo posekaná
  • 4 bobulky nového koření
  • 4 celé herbíčky
  • 1 lžička soli, nebo podle chuti
  • 6 celých pepřů
  • 30 g slaniny
  • 60 g perníku
  • 250 ml sušených vypeckovaných švestek, nakrájených, předem namočených
  • 250 ml sušených jablek (křížal), předem namočených
  • 4 lžíce hrozinek, předem namočených
  • 4 lžíce mouky
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 lžíčka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černá polévka ze Švédska na Sv. Martina - Svartsoppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist