Recept Carpaccio classico z Itálie

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Carpaccio classico z Itálie

Postup

Vložit hovězí do mražáku asi na 30min., nebo až je pevné, ale ne tvrdé/zmrzlé. Pomocí velice ostrého tenkého nože, nebo mandolíny nakrájet maso na papírově tenké plátky. Rozložit maso na 6 velkých talířů ve stejnoměrné vrstvě.

V běžícím mixeru smíchat dohromady žloutek, hořčici, citron a tabasco. Potom začít malinkým pramínkem přidávat olej, až je vše smíchané na majonézu. Přendat do misky a zašlehat dovnitř smetanu. Ochutit solí a pepřem a pokapat na maso. Nahoře posypat kapary.

P.S. Carpaccio je pojmenováno po renezančním malíři, jehož barevná škála červené a bílé barvy je zobrazněna v tomto pokmu, který byl vytvořen v baru se jménem ¨Harry´s¨ v Benátkách pro vzácnou zákaznici, kterou lékař dal na dietu která zakazovala jíst vařené maso.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 14.02.05 vloženo
  • 9819x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 700g hovězího filé/svíčkové s odstraněnou blánou a tukem
  • 1 žloutek
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 kapky tabasco omáčky
  • 4-6 lžic olivového extra panenského oleje
  • 1 lžíce lehké smetany
  • 2-3 lžíce malých opláchnutých a okapaných kaparů
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Carpaccio classico z Itálie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 17.05.14 02:51

@babi http://www. bing. com/images/search? q=mandolin+sli­cer&qpvt=mando­lin+slicer&FOR­M=IGRE
dalsi obrazky ruznych mandolin :) Vidim ze v tom je chyba, hledat ty obrazky se museji rovnou pres Bing hledac
A je jich tam spousta Toto je odBron Professional Stainless Steel Mandoline Slicer with Stainless Steel Pusher
by Bron za puhych $160 ;) ale ja jsem si koupil od Jaaponcu plastickou ktera dela to same za $25

Příspěvek upraven 17.05.14 v 03:05

 
babi
6360 příspěvků 21.04.12 00:40

Ale neurizl, vzdyt je u toho chranic, kterym se to, co se strouha, nebo kraji bezpecne drzi. Zajiste, mas-li elektricky krajec chleba, tak jsi na tom lip :)

 
w0550
41 příspěvků 16.04.12 22:32
V-Kráječ a pod.

S tím kráječem bych si asi uřízl prsty. Já krájím maso na tenko elektrickým kráječem na chleba který se dá nastavit od půl milimeru až do patnácti milimetrů. Musí to ale být celokovový přístroj a ne nějaký plastikvý výrobek a samozřejmě ostrý jak břitva. Navíc je také bezpečný.

 
babi
6360 příspěvků 17.02.11 21:02

Mila glamo, mandolin (V-krajec) je cela rada a take jsou ruzne kvality a ceny. Vlastnim robota Kitchenaid, ktery nastrouha mimo mnoha jinych funkci. Mandolinu s chranicem pro ruku mam vsak neustale poruce, po pouziti oplachnu a polozim do zasuvky. Zadny dalsi ‚vynalez‘ ktery bych musela zapnout do zdi jiz nikdy nechci, to mne ten robot postaci na vse. Navic mam nekolik ruznych ‚gadgets‘, jak casino nazyva ‚udelatek‘. Clovek si vsak musi koupit kvalitni produkt, ne neco za par babek, co neni promyslene a nemysli na bezpecnost uzivatele…take nevim kdo by si neco takoveho koupil. Pridavam adresu s nejakymi vyrobky v CR
http://www.srovnanicen.cz/q/v-krajec/
Ten V-krajec by mel mit mimo jine moznost nastaveni tloustky platku.

 
glama  05.02.11 19:38

Di: Netuším..
Našlo mi to samé hudební nástroje :-(
(ale zajímavé jsou třeba i jiné aparátky třeba tady:: http://www.gastrocentrum-pisek.cz/nabidka.php?…)
Mandolíny jsem našla v nabídkách jen typu V-kráječe, žádné elektrické.
V-kráječ jsem si také vyzkoušela a také se mi nelíbí.. Je to na mě příliš…ne bezpečné..
:mrgreen:

A ještě jednou ta elektrická http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 05.02.11 v 20:04

 
Uživatel je onlinedi
2387 příspěvků 05.02.11 19:09

Glamo: ta by se mi taky líbila, z klasického V-kráječe mám strach, říkám mu „patentní kráječ prstů“ a doma ho obsluhuje jen manžel, ten se nebojí. Nevíte, kde se to dá koupit?

 
glama  05.02.11 17:47

Mně by se líbila tato: http://www.youtube.com/watch?… :mrgreen:

 
casino
4379 příspěvků 05.02.11 17:02
MANDOLÍNA

MANDOLÍNA, v tomto případě = V-krouhač (kráječ)
http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
Takže, na mandolíně raději maso nezkoušet :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.02.11 v 17:35

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Přidaný obrázek, za což děkuji ;o)
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio z Itálie...

Jééééje, obrázek k tomuto receptu se nachází pod receptem na rajskou omáčku (DIA), musím požádat Pepíčka o jeho přesunutí ;o)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist