Recept Caracoles con Sobrasada - Šneci s klobáskou

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Caracoles con Sobrasada - Šneci s klobáskou

Postup

V ohnivzdorné misce osmažit na oleji cibuli a česnek do sklovita. Přidat rajčata, šunku, sůl, pepř, cukr a papriku. Nahoru nalít víno. Dusit po 20min., přidat klobásku, brandy a dusit několik minut navíc.

Dochutit solí, pepřem a paprikou, je-li zapotřeby. Přidat šneky a dobře je v omáčce prohřát, ale již nevařit. Podávat v nádobě ve které se šneci připravovaly.

P.S.: Pokrm je obvykle částí španělského ¨Tapas¨.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci



Nahlásit recept

  • 21.04.03 vloženo
  • 7871x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule na drobno posekaná
  • 2 stroužky česneku na drobno posekané
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 zralá rajčata, oloupaná a semínek zbavená, na drobno nakrájená
  • 150g vzduchem sušené šunky, nebo podobné, nakrájené na tenké proužky
  • sůl a pepř
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky mleté, pálivé papriky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 200 g Sobrasada, nebo jiná papriková klobáska, nakrájená na kostky
  • 20 ml brandy
  • 48 malých - středních šneků, uvařených

Doporučená příloha

  • Křupavé pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

José Pedro 03.07.14 17:04

Sobrasada nie je klobása, ale pasta z bravcového mäsa, masti a papriky.
Tapas je mnozné císlo od „Tapa“, co znamená vrchnák. Názov pochádza z Andalúzie, kde sa pouzíva na zakrytie skleneného pohára s Jerezom (Sherry) aby do neho nepadali muchy. Tapas sa pouzíva ako nápis v jedálnom lístku alebo na baroch s rýchlym obcerstvením. Takze Caracoles con sobrasada je tapa. Tá samozrejme nie je pouzitelná ako vrchnák na pohár, ale kedze podávanie malých porcií sa rozsírilo po celej krajine, tak aj jedlá, ktoré sa podávajú v malých miskách (Champinones, Gambas al ajillo atd.) sa dnes povazujú za tapu.

Diskuse k receptu Caracoles con Sobrasada - Šneci s klobáskou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist