Recept Čajové cukroví z orientu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čajové cukroví z orientu

Postup

Do malé misky přesít mouku, čaj a sůl. Dát stranou. Do jiné mísy vložit máslo a našlehat ho do lehka. Přidat cukr a našlehat do světla. Přidat mouku a zašlehat ji tak, aby se jenom spojila na těsto, když se smáčkne dvěma prsty.

Položit těsto na pečící papír, nebo pergamentový a vyválet ho na 12mm. Nechat zchladit těsto v chladničce po 30min.

Předehřát troubu na 165°C. Vyložit dva plechy pečícím papírem. Z těsta vypíchat lístkovou formičkou lístky. Přendat je na připravené plechy a udělat nahoře lístků jejich detail pomocí ostrého malého nožíku. Zchladit. Odřezky těsta se mohou znovu použít.

Péct lístky do pevna a když se začínají tak trochu barvit, asi 15-20min. Rotovat plechy uprostřed doby pečení.

Nechat lístky úplně vychlanout na mřížce a skladovat je ve vzduchotěsných nádobách.

TIP: Lístky jmají zajímavou exotickou chuť a jsou výborné k zelenému čaji.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované



Nahlásit recept

  • 17.11.03 vloženo
  • 4735x zobrazeno

Ingredience

  • asi na 2 tucty
  • 2 hrnky polohrubé mouky + víc na vyválení
  • 2 lžíce pomletého čínského, nebo japonského zeleného čaje
  • 1/2 lžičky stolní soli
  • 225g másla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku jemného krystalového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čajové cukroví z orientu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 19.08.10 04:17
Re: Čajové cukroví z orientu.

jolano, dekuji Ti za vyzkouseni. Mas pravdu, ze kvalita mouky, jeji vlhkost, obsah lepku atd. nekdy delaji velky rozdil. V takovem pripade to jenom potrebuje trochu poopravit ;)

 
jolana
4988 příspěvků 12.02.10 05:15
Re: Čajové cukroví z orientu.

Zvlastne chutne a krasne vyzeraju . Dodala by som, ze muku som musela trosku prisypat, ale to zalezi od kvality muky.Nepecie sa do zlatava. Proste to ma len prejst teplotou- ako sa vravi zbeliet a potom este kusok a hotovo!
Vdaka :)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Chilli con carne Chilli con carne
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist