Recept Čajové cukroví z orientu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čajové cukroví z orientu

Postup

Do malé misky přesít mouku, čaj a sůl. Dát stranou. Do jiné mísy vložit máslo a našlehat ho do lehka. Přidat cukr a našlehat do světla. Přidat mouku a zašlehat ji tak, aby se jenom spojila na těsto, když se smáčkne dvěma prsty.

Položit těsto na pečící papír, nebo pergamentový a vyválet ho na 12mm. Nechat zchladit těsto v chladničce po 30min.

Předehřát troubu na 165°C. Vyložit dva plechy pečícím papírem. Z těsta vypíchat lístkovou formičkou lístky. Přendat je na připravené plechy a udělat nahoře lístků jejich detail pomocí ostrého malého nožíku. Zchladit. Odřezky těsta se mohou znovu použít.

Péct lístky do pevna a když se začínají tak trochu barvit, asi 15-20min. Rotovat plechy uprostřed doby pečení.

Nechat lístky úplně vychlanout na mřížce a skladovat je ve vzduchotěsných nádobách.

TIP: Lístky jmají zajímavou exotickou chuť a jsou výborné k zelenému čaji.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované



Nahlásit recept

  • 17.11.03 vloženo
  • 4836x zobrazeno

Ingredience

  • asi na 2 tucty
  • 2 hrnky polohrubé mouky + víc na vyválení
  • 2 lžíce pomletého čínského, nebo japonského zeleného čaje
  • 1/2 lžičky stolní soli
  • 225g másla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku jemného krystalového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čajové cukroví z orientu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 19.08.10 04:17
Re: Čajové cukroví z orientu.

jolano, dekuji Ti za vyzkouseni. Mas pravdu, ze kvalita mouky, jeji vlhkost, obsah lepku atd. nekdy delaji velky rozdil. V takovem pripade to jenom potrebuje trochu poopravit ;)

 
jolana
5020 příspěvků 12.02.10 05:15
Re: Čajové cukroví z orientu.

Zvlastne chutne a krasne vyzeraju . Dodala by som, ze muku som musela trosku prisypat, ale to zalezi od kvality muky.Nepecie sa do zlatava. Proste to ma len prejst teplotou- ako sa vravi zbeliet a potom este kusok a hotovo!
Vdaka :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist