Recept Buřty na pivu jak je dělá šéfová Jamajky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Recept mojí maminky – šéfový z Jamajky.

Takže vezmem 8 buřtů. Každý buřt dvakrát podélně nakrojíme. Do „kapsiček“ vzniklých nakrojením dáme kolečka cibule (dále nepovinně feferonku, nebo kousek olivy, kyselou okurku nebo poteřm buřta z vnitřní strany česnekem). Pěkně je napěchujem do nějakýho menšího pekáčku. Buřtíky by měly být napěchovaný, aby se nám při následném pečení nerozevřely a nevypadly z nich dobroty. Cibulí nešetříme, můžeme ji ještě poházet navrch.

Potom buřtíky v pekáčku zalejeme směsí černýho piva a kečupu. Směs mícháme v poměru 1:1. Na osm buřtů je potřeba asi půllitr směsi. Opět nepovinně lze směs vylepšit ještě nějakou pikantni omáčkou typu Pimento Sauce nebo buřty dát na osmaženou cibulku.
Zalité buřty dáme péct do trouby, pečem asi 20 minut. Jídlo je hotové, když jsou buřtíky prohřáté a rozevírají se.

Tip pro líný: Buřty není třeba rozkrajovat podélně a plnit, stačí je prostě nakrájet a všechny ingredience naházet k nim do pekáčku, pak zalít a péct.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 51718x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30-40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 buřtů
  • 4 cibule
  • 1/4 litru černého piva
  • 1/4 litru kečupu
  • Pimento Sauce (Heinz) - pálivá omáčka

Doporučená příloha

  • No přece studený pivečko a měkkej čerstvej chlebíček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Buřty na pivu jak je dělá šéfová Jamajky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
JWood
4 příspěvky 22.12.14 16:15

Dělám bez škrobu a je to husté dost!

 
epicure
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Tak to vypadá moc dobře
 
Labužník ivana
11 příspěvků 25.01.09 03:43

můžeme dát i česnek

 
Myšák  25.01.09 03:43
Vzkaz od šéfový z Jamajky

Připomněla mi, že je potřeba do směsi piva a kečupu ještě rozmíchat lžičku solamylu, aby byla omáčka pěkně zahuštěná.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist