Recept Bulharovo zelí

(Hodnoceno 2x) Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bulharovo zelí

Postup

Na sádle zpěnit cibuli, maso nakrájet na větší nudle, orestovat s cibulí.
Podlít, nemusí být ani potopené, osolit, opepřit a podusit do poloměkka.
Zelí nakrájet na nudličky, dvě třetiny přidat k masu. Přidat rajčata a papriku. Když je maso měkké dosypat zbylé zelí, přidat kečup a česnek utřený se solí a ještě chvíli povařit. Dochutit solí a pepřem.
Nejlepší je druhý den.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso



Nahlásit recept

  • 18.01.07 vloženo
  • 17478x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg masa, může být i libový bok
  • 100 g sádla
  • 4 větší cibule
  • 3/4 hlávky bílého zelí
  • 150 g ostrého kečupu
  • 150 g sladkého kečupu
  • velká palička česneku
  • 300 g živých (čerstvých ) rajčat nebo z konzervy
  • sůl, pepř, ocet
  • lžička mleté papriky, dávám uzenou

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 16.09.14 14:11

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Magika.kk 31.01.14 03:09

Moc supr, hodí se jako hlavní chod k pivním oslavám..

Odkaz na uvaření

Pomeranccc 05.01.14 03:10

Moc vyborne…idealni k pivu :)

Odkaz na uvaření

danda 17.01.07 00:00

Tohle zelí mne naučil kamarád Bulhar, na talíři nevypadá nic moc, ale je to dobrota, a když se povede schovat do druhého dne..... :-))))

Diskuse k receptu Bulharovo zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Jari
65 příspěvků 20.04.15 17:02

@daduuja :oops:

 
daduuja
1002 příspěvků 20.04.15 16:23

@Aldada tak na tohle zelí jsem zapomněla. Dík za vyzkoušení i přes tu strašně strašnou fotku :-)
Ještěže Jari přidala hezkou :-) Jari, dík za ni :hug:

 
Aldada
8 příspěvků 20.04.15 14:19

Uvařeno, s chlebem sežráno, kolegové v práci bohužel pomohli. Recept putuje dál… :mavam:

 
M.Suskova
206 příspěvků 18.09.14 20:43

Včera jsem uvařila a dnes bylo k obědu. Já jsem si moc pochutnala, bylo to vynikající, jenže dětem to nechutnalo, jen si do té šťávičky namáčeli chleba co. jsme měli k tomu. Přesto musím recept pochválit.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí - Padre - :-)

Jsem ráda, že chutnalo, já ho mám raději druhý den a to mi stačí chleba, většinou ani ten nepotřebuji :-)Měj se hezky :-)

 
Padre
193 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

V pátek jsem tento pokrm připravil na sobotní posezení s rodinkou, kdy jsme s tatíkem společně předčasně oslavili Jiříky, k tomu jsem upekl chléb ( pivečko nechybělo ) - a pochvalovali si. Včera jsem si ho dal s houskovým knedlíkem a taky to bylo moc dobré. Dík za recept a hezký den!

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí - srimpik :-)

díky :-)))

 
srimpik
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

Mila Dando, recept uz mam ve svych nejoblibenejsich pod nazvem „Vynikajici Bulharovo zeli“. Sice jsem zapomnela na rajcata, ale i tak to bylo skvele, priste bude jeste lepsi. Manzel si moc pochutnal, zbytek schovam na veceri…Krasny den a diky!

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí - srimpik :-)

Pozdrav předám, jen co mu pojedu vrátit jeho krásnou bulharskou kuchařku, určitě ho potěší :-)) Bulharsko má báječnou kuchyni, i když z velké části převzatou, ale hlavně úžasně milé lidi :-)) Měj se hezky :-)

 
srimpik
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

Recept vypada bajecne, je jasne ze to bude dobrutka, co nejdrive vyzkousim!! Pozdrav z Kanady leti k panu „Tivolovi“…

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

Uzasny recept, zitra to uvarim. Az pokacime nasledky vichrice, tak nam zelicko bude chutnat a spravi nam naladu:-)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

Jandule, když já mám vždycky takové 4kilové hlavy :-))
Jolano, živý rajčata jsou potvory, chce to pečlivě zavírat dveře :-))
Děvčata :-), mějte se hezky :-)

 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

pardon jolano :-) asi měli nožičky..

 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

jalano :-)))))

 
jolana
4988 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí-Dando...

…chcela som navarit a tie potvory - zive rajcata - zdrhli…

 
Labužník jandule02
1064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

Dando, jenom malý dotaz, proč 3/4 hlávky zelí a ne celé?

 
Labužník jandule02
1064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí

Musím říci, že mě bulharská kuchyně moc chutná. Je lehčí než maďarská (i když ta je hrozně dobrá) a takový palamud na skare......

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí - Esme,

ahojky :-) Před 25 lety jsme dostali do hospody kuchaře - Bulhara -, dělal týdny bulharské kuchyně, jak bylo tehdy docela sympatickým zvykem, skamarádili jsme se spolu a on mne naučil některá jejich jídla. Zůstal v česku, dodnes spolu kamarádíme, ale jedno se dodnes nenaučil - to české - týýýý vole -, v jeho podání je to stále - tivoli - :-)), takže doma vaříme tivoli, jedeme k tivolovi…:-)).
To jen tak,… mám ho ráda :-) a tohle ,, zelí " prostě miluju :-)

 
esmeralda
4801 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulharovo zelí - Dando, díky

za přidání receptu.
Moc mě zajímalo co to vlastně to Bulharovo zelí je.
A krmě zvaná zelí - s kilem vepřového je mi velice sympatická. :-))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Květáková polévka Květáková polévka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist