Recept Bulgur za 40 minut Veg

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velkém těžkém kastrole na prudkém ohni sehřát olej. Přidat tam zeleninu a cibuli, česnek a smažit tak dlouho, až vše začíná hnědnout (asi 10 minut). Přidat vývar a bylinky, přivéct do varu, přidat bulgur, přikrýt a snížit teplotu na nízkou. Nechat pomalinku probublávat tak dlouho, až je bulgur skoro měkký. Přidat špenát a míchat asi 1 minutu, až špenát uvadne. Osolit a opepřit podle chuti a ihned podávat.

Je to opravdu velice chutné a zdravé.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 06.01.07 vloženo
  • 7959x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 hrnky na 2 cm kostky nakrájené kořenové zeleniny jako je mrkev, petržel, celer, řepa červená i zlatá, tuřín atd.
  • několik stroužků neloupaného česneku
  • 2 hrnky pokrájené cibule
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 navršená lžička koření ¨herbes de Provance¨
  • 1 1/2 hrnku bulgur asi 225 g
  • 170 g baby špenátu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulgur za 40 minut

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur za 40 minut (Veg.). - myšičko

Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice. Na rozdíl od šrotu je však ještě předvařený, takže je jeho úprava velice rychlá. V některých receptech stačí bulgur nechat pouze nabobtnat ve vodě. Bulgur je lehce stravitelný, má vysoký obsah vlákniny, vitamínů, minerálů a nízký obsah tuku.
Bulgurem můžeš nahradit rýži nebo kuskus, takže bych tipla, že to lze i naopak. Ale jista si nejsem.

 
myšička
28 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur za 40 minut (Veg.).

Babi, co je ten bulgur. Moc ráda bych tento recept vyzkoušela. Můžu ten bulgur něčím nahradit? Díky

 
nudle
137 příspěvků 19.10.08 11:37
Re: Bulgur za 40 minut (Veg.).

tak u tohoto receptu se musim omluvit za neduveru s kterou jsem to vyzkousela. uz pri krajeni jsem si rikala, no co z toho vyleze. cela kuchyn cervena......
vysledek uzasny.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist