Recept Bulgur za 40 minut Veg

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velkém těžkém kastrole na prudkém ohni sehřát olej. Přidat tam zeleninu a cibuli, česnek a smažit tak dlouho, až vše začíná hnědnout (asi 10 minut). Přidat vývar a bylinky, přivéct do varu, přidat bulgur, přikrýt a snížit teplotu na nízkou. Nechat pomalinku probublávat tak dlouho, až je bulgur skoro měkký. Přidat špenát a míchat asi 1 minutu, až špenát uvadne. Osolit a opepřit podle chuti a ihned podávat.

Je to opravdu velice chutné a zdravé.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 06.01.07 vloženo
  • 7817x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 hrnky na 2 cm kostky nakrájené kořenové zeleniny jako je mrkev, petržel, celer, řepa červená i zlatá, tuřín atd.
  • několik stroužků neloupaného česneku
  • 2 hrnky pokrájené cibule
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 navršená lžička koření ¨herbes de Provance¨
  • 1 1/2 hrnku bulgur asi 225 g
  • 170 g baby špenátu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulgur za 40 minut

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur za 40 minut (Veg.). - myšičko

Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice. Na rozdíl od šrotu je však ještě předvařený, takže je jeho úprava velice rychlá. V některých receptech stačí bulgur nechat pouze nabobtnat ve vodě. Bulgur je lehce stravitelný, má vysoký obsah vlákniny, vitamínů, minerálů a nízký obsah tuku.
Bulgurem můžeš nahradit rýži nebo kuskus, takže bych tipla, že to lze i naopak. Ale jista si nejsem.

 
myšička
28 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur za 40 minut (Veg.).

Babi, co je ten bulgur. Moc ráda bych tento recept vyzkoušela. Můžu ten bulgur něčím nahradit? Díky

 
nudle
137 příspěvků 19.10.08 11:37
Re: Bulgur za 40 minut (Veg.).

tak u tohoto receptu se musim omluvit za neduveru s kterou jsem to vyzkousela. uz pri krajeni jsem si rikala, no co z toho vyleze. cela kuchyn cervena......
vysledek uzasny.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist