Recept Bulgur s houbami

(Hodnoceno 2x) Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bulgur s houbami

Postup

Houby nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Pak přidáme bulgur, zalijeme 400 ml vývaru a společně dusíme ještě 15 minut. Nakonec přidáme nakrájenou petrželku a bazalku. Dochutíme kořením a vmícháme smetanu. Podáváme posypané sýrem.

Zdroj: server www.probio.cz/recepty.htm

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 12.10.07 vloženo
  • 14916x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g pšeničného bulguru
  • 400 ml vývaru nebo vody
  • 4 PL oleje
  • 2 cibule
  • zelená petrželka
  • bazalka
  • zelená cibulová nať
  • 12-bylinná kořenící směs (bioprodukt) nebo Vegeta
  • 300 g hub
  • 100 g nakrájeného celeru
  • 1 střední mrkev nakrájená na plátky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 paprika nakrájená na nudličky
  • 100 ml smetany
  • 100 g strouhaného sýra

Doporučená příloha

  • salát z bílého a červeného zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.07.15 14:43

Žampiony a hlíva, nať petrželky a koriandru, místo sýru jogurt. 12-bylinná kořenící směs (bioprodukt) nebo Vegeta-to jsem neměla, ale nahradila čerstvými bylinkami, koriandr, řecké oregano, petrželka, bazalka a přidala jsem mátu, která přidala svěží chuť :-)
Do včerejšího vedra moc dobrý oběd, studené mi chutnalo taky :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

lesni_bytost 10.03.11 00:25

Je to VELMI jedlé! Už jsem vařila několikrát.

Diskuse k receptu Bulgur s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
lesni_bytost
119 příspěvků 10.03.11 00:25

Je to VELMI jedlé! Už jsem vařila několikrát.

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

Podobné a také velmi dobré jídlo je bez smetany, mrkve a celeru, ale s oloupanými nakrájenými rajčaty, sušenými rajčaty a přidanou nakrájenou klobáskou nebo anglickou slaninou. B.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

Tak dobrá, vyjímečně jsem se nechala přesvědčit a použiji tedy houby jedlé. Zase jednou v životě mám kliku. Zdraví Libuše.

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami - housenka a Siváková

Milé dámy. Děkuji za upozornění. V původním receptu jsou v ingrediencích uvedeny „jedlé“ houby. Považoval jsem za zbytečné uvádět, že se jedná o houby jedlé. Vidím, že jsem se mýlil. Moc prosím, nepoužívejte houby nejedlé. Nevím, jestli bych pak s tím dokázal žít. Dobrou chuť a ještě mnoho pěkných dní.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

… pokud se použijí jedlé druhy hub, tak určitě ne… rozhodně brzy zařadím do svého jídelníčku… díky za dobrý recept.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

...........a s tou smetanou…mmmmmhh… mám dojem, že to bude jedlé, doufám vzhledem k těm houbám, že nikoliv jednou. Zdraví Siváková.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist