Recept Bulgur s houbami

(Hodnoceno 2x) Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bulgur s houbami

Postup

Houby nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Pak přidáme bulgur, zalijeme 400 ml vývaru a společně dusíme ještě 15 minut. Nakonec přidáme nakrájenou petrželku a bazalku. Dochutíme kořením a vmícháme smetanu. Podáváme posypané sýrem.

Zdroj: server www.probio.cz/recepty.htm

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 12.10.07 vloženo
  • 13944x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g pšeničného bulguru
  • 400 ml vývaru nebo vody
  • 4 PL oleje
  • 2 cibule
  • zelená petrželka
  • bazalka
  • zelená cibulová nať
  • 12-bylinná kořenící směs (bioprodukt) nebo Vegeta
  • 300 g hub
  • 100 g nakrájeného celeru
  • 1 střední mrkev nakrájená na plátky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 paprika nakrájená na nudličky
  • 100 ml smetany
  • 100 g strouhaného sýra

Doporučená příloha

  • salát z bílého a červeného zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.07.15 14:43

Žampiony a hlíva, nať petrželky a koriandru, místo sýru jogurt. 12-bylinná kořenící směs (bioprodukt) nebo Vegeta-to jsem neměla, ale nahradila čerstvými bylinkami, koriandr, řecké oregano, petrželka, bazalka a přidala jsem mátu, která přidala svěží chuť :-)
Do včerejšího vedra moc dobrý oběd, studené mi chutnalo taky :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

lesni_bytost 10.03.11 00:25

Je to VELMI jedlé! Už jsem vařila několikrát.

Diskuse k receptu Bulgur s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
lesni_bytost
119 příspěvků 10.03.11 00:25

Je to VELMI jedlé! Už jsem vařila několikrát.

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

Podobné a také velmi dobré jídlo je bez smetany, mrkve a celeru, ale s oloupanými nakrájenými rajčaty, sušenými rajčaty a přidanou nakrájenou klobáskou nebo anglickou slaninou. B.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

Tak dobrá, vyjímečně jsem se nechala přesvědčit a použiji tedy houby jedlé. Zase jednou v životě mám kliku. Zdraví Libuše.

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami - housenka a Siváková

Milé dámy. Děkuji za upozornění. V původním receptu jsou v ingrediencích uvedeny „jedlé“ houby. Považoval jsem za zbytečné uvádět, že se jedná o houby jedlé. Vidím, že jsem se mýlil. Moc prosím, nepoužívejte houby nejedlé. Nevím, jestli bych pak s tím dokázal žít. Dobrou chuť a ještě mnoho pěkných dní.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

… pokud se použijí jedlé druhy hub, tak určitě ne… rozhodně brzy zařadím do svého jídelníčku… díky za dobrý recept.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bulgur s houbami

...........a s tou smetanou…mmmmmhh… mám dojem, že to bude jedlé, doufám vzhledem k těm houbám, že nikoliv jednou. Zdraví Siváková.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist