Recept Bůčková roláda v pomalém hrnci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibulku nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme půl klobásy nakrájené na kolečka, na plátky žampiony, chvíli restujeme a vklepneme vejce. Mícháme a smažíme jen chvilku, aby vajíčka byla řídká.

Plát masa osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí. Navrstvíme nádivku, smotáme a pevně svážeme kuchyňským motouzem.

Cuketu, klobásu a žampiony nakrájíme na plátky. Do pomalého hrnce vložíme roládu, obložíme směsí zeleniny a klobásy. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou asi do tří čtvrtin výšky rolády. Posypeme kořenící směsí.

Pomalý hrnec zapneme na vyšší stupeň a dusíme 3 hodiny. Jednou během dušení roládu otočíme. Pokud nemůžeme, tak předtím roládu zalijeme vodou tak, aby byla téměř celá ponořena.

Po třech hodinách ji vyjmeme a zapečeme v rozpálené troubě asi 20 minut, aby dostala kůrku. Během pečení jednou otočíme.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku



Nahlásit recept

  • 24.05.06 vloženo
  • 7947x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4,5 hod.

Ingredience

  • 1 plát vepřového bůčku vykostěný asi 750 g
  • sůl
  • pepř
  • hořčice plnotučná
  • cuketa
  • půl nožičky klobásy
  • 5 žampionů
  • trocha kořenicí směsi třeba na grilování
  • na náplň:
  • 1 malá cibule
  • 5 žampionů
  • půl nožičky klobásy
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř.

Doporučená příloha

  • dušená rýže, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůčková roláda v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bůčková roláda v pomalém hrnci

Marmeladko, dekuji, urcite vyzkousim pres vikend a doufam, ze manzel nepozna, ze tam jsou i cukety. Uz je nechce ani videt, myslim na taliri. Takze tam se ztrati a nebude brblat, ze „zase ty cukiny“. Dekuji za radu a mej se moc krasne.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bůčková roláda v pomalém hrnci

Yettko, myslím, že fantazii se meze nekladou. Pro mě je bůček taky až moc tučný, ale manželovi občas nevadí. Moje maminka dělala roládu i z vykostěného králíka a ta byla skvělá. Jde vlastně použít všechno, z čeho se ti podaří vytvořit plát masa, aby to šlo zabalit. Tedy hovězí plát, vykostěné kuře, plec, krkovice… . Tak ať chutná!

 
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bůčková roláda v pomalém hrnci

Marmeladko, prosim, co mohu pouzit misto bucku? Ten my totiz nejime nebo spise ja jej nemusim. Recept vypada moooc hezky, ale mohu pouzit radejic veprove nebo hovezi? Takova veprova plec by se dala zamenit za bucek? Predem dekuji za radu.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist