Recept Buchta hrk hrk

aneb Rychlá buchta Hrk hrk

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Buchta hrk hrk

Postup

Všechny suroviny na těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okraje a upečeme.Na vychladlou buchtu nalijeme krém a ozdobíme čokoládovou polevou.
Krém uděláme,že všechny ingredience na krém dáme do uzavřitelné nádoby a párkrát zahrkáme a můžeme nalít na buchtu.
Buchtu necháme ztuhnout.Můžeme polít čokoládovou polevou,
Všem doporučuji.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 08.10.06 vloženo
  • 59010x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

Těsto

  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva

Krém

  • 2 mandarinkové kompoty nebo 1 ananasový kompot kouskový i se šťávou
  • 1 šlehačka,1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanilkový puding prášek nebo může být puding Creme Ole bez vaření

Doporučená příloha

  • dobrá kávička

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.08.13 18:50

Tak tuhle „nostalgickou“ věcičku jsem nemohla ponechat jen tak… :)
Pamatuju období, kdy tento moučník vyzkoušel kdekdo a šířil se pomocí SMS, ústně i na listech papíru…
Jooo… chutná pořád skvěle… i po letech…
Jen jsem nikdy (ani tentokrát) nedávala kousky mandarinek k „hrk hrk-krému“, raději je dávám neporušené pod něj…
A navrch strouhanou čokoládu.
Jinak – toto je jeden z mála pečených moučníků, který neodrazuje od konzumace v těchto letošních rekordních vedrech…
Vychlazený z ledničky je vynikající.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Buchta hrk hrk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1170 příspěvků 06.08.13 20:03

@Ačraj Přesně… taky mi nesedí toto:

1 vanilkový puding prášek nebo může být puding Creme Ole bez vaření

uvedené v rozpisu,

Sice to nemusí být nutně zrovna „Olé“, stačí jakýkoli pudink bez vaření, ale klasický pudink není vhodný…

 
Ačraj
697 příspěvků 06.08.13 19:48
HRK HRK

Buchtu HRK HRK znám a dělám, ale myslím si, že pudinkový prášek vanilkový bez vaření je nutný, s obyčejným vanilkovým pudinkem bych to ani nezkoušela. ;)

 
HelcaK
958 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

tak jsem včera excelovala – zkoušela jsem krém z téhle buchty natřít na čokoládovo-zelný koláč, a zřejmě mé podvědomí ovlivnil recept až příliš – no, prostě jsem ve spíži sáhla vedle, a pak se divila, proč to nehoustne, než jsem si všimla, že jsem tam nasypala pudink sice taky od Otkera, ale má v obdélníčku vpravo dole napsáno nikoli bez vaření, ale vanilková příchuť… vypadaly skoro stejně. Přidala jsem ještě ten správný, pak to zhoustlo, ale krém měl poněkud podivnou pachuť z nevařeného škrobu a trochu vrzal mezi zuby, ale když se to jedlo dohromady s buchtou, tak to naštěstí zaniklo…

 
iphigenie
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Sumo, díky za radu, ale použila jsem správný pudink(Dr. Oetker: Olé pudink bez vaření). Ale já to zkusím znovu a lépe. ewa

 
suma
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk Ewo

Taky se mi poprvé povedl řídký krém, bylo to tím, že jsem z neznalosti použila místo pravého pudinku „sladké pokušení“, to by mohl být ten důvod. Jinak na velký plech dávám 2 dávky krému a je dobré – když to vydrží – konzumovat až druhý den.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk- blanco.xy

tak to teda děláš přesně jako já (jen jsem třepala ve větší zavařovací sklenici se šroubovacím víkem. Dokonce teď naposled jsem také dělala s čokoládovým pudinkem a taky skvělý. Asi vyzkouším i jiné,ale ovocné asi ne.Třeba karamelový, kakaový…,jaké ty bez vaření momentálně budou.

 
blanca.xy
648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Dělala jsem v sobotu, použila jsem hotový korpus na ovocný koláč, puding bez vaření čokoládový (vanilkový nějak nebyl při ruce), ztužovač šlehačky Smeta-fix Dr.Oetker, šlehačku 30% 1 kelímek, tj. 200 ml a třepala jsem v maxifixu od Tupperware, ani se mi tam už nevešla všechna šťáva z mandarinek. I s tím čokoládovým pudingem to bylo moc dobré a ztuhlo to dokonale. Ewi, možná jsi měla nějaký jiný ztužovač, ten puding sám o sobě tuhne také dobře, ale musí to být ten bez vaření.

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Díky všem za rady. Taky už jsem myslela na to, že to udělám tak, jak radí paní Matějková. A když přidám ještě jeden ztužovač, tak to snad nebude na škodu.
Děkuju všem! :-)
Sylvie, aspoň jsi měla důvod tenhle moučník vyrobit! :-))

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk, Ewi

Ewo, použila jsem na protřepání velkou zavíratelnou dózu na uchování potravin, mandarinky jsem na radu paní Matejkové přidala až potom.
Povedlo se. Je to moc dobré.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

No teda Matějková, to je skvělý nápad!!! Hrk,hrk ani třepání není potřeba.
Moc díky za nápad- už to jinak dělat nebudu. Pěkné odpoledne!

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk, Matejkova

Mám dát i dvojitý krém? Díky!!!

 
matejkova
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Dělám často z dvojité dávky na plech, ale netřepám, projedu to elektrickým šlehačem a nakonec vmíchám mandarinky, vypadá to lépe, než ty kousky.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Máš pravdu, já jsem to úplně přehlídla, tak promiňte! Tak musí Ewa asi víc x třepat, jinak to není možný a nebo dát teda 2 ztužovače, jestli by to pomohlo.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Pokud vidím dobře, tak je tam napsáno 2 mandarinkové NEBO 1 ananasový kompot – to je rozdíl!

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk- ewo,

já tu dobrotu dělám hodně často (viz.Vynikající třepaný dezert) a na toto množství přijdou 2 malé mandarinkové kompoty! Tady jsou napsané 2 + ještě ananasový a to může být ten problém, že je to více naředěné.Já zatřesu s větší kompotovou sklenicí, zašroubovanou 10× a je to krásně tuhé. Zkus to, ahojky.

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk, Ewi

Ewičko, já se na ni dnes kvůli Tobě vrhnu, jo?

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Jak to, že se to zase všem podařilo, jen mně ne tak úplně?:-(( Nejdřív jsem nenašla nádobu, kam by se všechno vešlo, pak mi krém neztuhnul docela. Chuť byla senzační, ale proč sakra teče?!
Budu to muset zkusit znovu. Jestli ale někdo víte, na co si dát pozor, tak poraďte.

 
Vali
1310 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk - Esme

…tak tuto jsem včera dělala já…už je pryč, tak byla dobrá…mandarinky ještě trochu překrojím a dělala jsem s dvěma mandarinkovými kompoty…navrch jsem jen posypala kokosem.

 
blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Právě jsem tuto buchtu udělala a mohu vřele doporučit. Je opravdu rychlá a hezky vypadá. Zatím jsem ochutnala jen krém a je to moc dobré. Foto dodám do deníčku.

 
Labužník Megi02
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Včera som tento koláč robila a poviem vám teda je to delikatesa. Do šlahačkovej smotany som dala podľa receptu stužovač šľahačky, Ole puding bez varenia a metličkou na šľahanie som to vymiešala, pridala 2 mandarinkové kompóty a zas metličkou miešala. Bolo to strašne, strašne dobré. Ďakujem za výborný recept!

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

pudink – má to být krém OLÉ. a znám to jen s jednou plechovkou mandarinek, včetně šťávy. Dělá se to v tupperwarské míse na míchání.
Kámoška tento krém dělala do piškotové rolády a jela s tím cca 120 km a krém to vydržel.
Krém OLÉ jsem párkrát dělala, když měla přijít návštěva a nestíhala jsem, jen se zamixuje s mlíkem a je fakt dost tuhý.

 
Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

Už jsem tento recept četla víckrát na jiných stránkách. Ten pudink má být od Oetkera – Pudink bez vaření . Myslím, že je to docela důležitá informace…
K tomu psaní receptů – myslím, že by nebylo špatné přečíst si pečlivě, co jsem vlastně napsala. A ještě taková drobnost – za tečkou a čárkou ve větě se dávají mezery.

 
ajta
588 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk - podzime...

skutečně prostým protřepáním kompotu (včetně šťávy?), šlehačky, ztužovače a pudinkového prášku získáme krém????
Nechtělo by to alespoň uvařit ten pudink?

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá buchta Hrk hrk

…radši ztuhnout, ztuchlou by asi nikdo nejedl…;o))) (super překlep!)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
TOPlist