Recept Buchta do jitrnic

aneb Buchta do jitrnic podle mé babičky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vytvořit tuhé těsto, nechat vykynout. Péct do zlatova minimálně hodinu. Buchta se musí péct 4 dny napřed, jelikož musí ztvrdnout.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 09.02.05 vloženo
  • 25668x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg polohrubé mouky:
  • 6 dkg droždí
  • zadělat mlékem
  • sůl

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Buchta do jitrnic

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
misapoho
135 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

presne tak, musi se drobit, je to prace, nadrobit treba dve ohromne buchty :o) ale pak ty jitrnicky stoji za to :o)

 
Labužník Bublina
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Jelikož jsem iniciovala diskusi o buchtách do jitrnic, a od února tu dlužím odpověď, tak teď napravuju (abychom byli připravení na příští zabijačkovou sezónu :):
Recept je naprosto dokonalý, ale po diskusi s pánem, který nám zabijačky dělá, jsem vyměnila polohrubou mouku za hrubou a mléko za vodu, množství droždí je přibližně stejné. Kvalitou buchty byl nadšen :D. Prý se nesmí „matlat“ mezi prsty, ani když se namočí – prostě se pořád drobí.
Tož, domluvil jsem, howgh! B.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Ahááá
 
kltko  25.01.09 03:43
Sarka

Keď robíš krvavničku (krvavé jitrnice), nedávaš do nich ryžu (alebo krúpy), ale pečivo (housky) – alebo práve tu uvádzanú buchtu.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 09.02.05 21:42
???

Ja jsem teda nepochopila jednu vec. Nikde tam neni prece rec o vnitrnostech. Je tam jen mouka, kvasnice, mleko a sul. Opravdu nerozumim :((

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Bublina, vďaka,

až teraz mi to zapálilo. V slovenčine je buchta len jedna, buď lekvárová /povidla/, maková atď. U vás výraz „buchta“ používate všeobecnejšie. O dva týždne sa chystám robiť tento výborný druh mäsových výrobkov, na betón vyskúšam a oznámim výsledok. Dík.

 
Labužník Bublina
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

cofola: kromě ostatních ingrediencí (maso, vnitřnosti, koření) se do jitrnic přidává i bílé pečivo, obyčejně veka nebo žemle anebo právě speciální „buchta“, viz recept výše. Doufám, že jsem do toho vnesla trochu světla :) B.

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Priznám sa, ja som to nepochopil. Tou buchtou sa potom plnia jitrnice? Alebo sa to je s jitrnicou? Pomôžte nevedomému.

 
majkas
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Moc děkuji. Škoda, že recept nebyl k dispozici před vánoci. Majka

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
TOPlist