Recept Buchta do jitrnic

aneb Buchta do jitrnic podle mé babičky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vytvořit tuhé těsto, nechat vykynout. Péct do zlatova minimálně hodinu. Buchta se musí péct 4 dny napřed, jelikož musí ztvrdnout.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 09.02.05 vloženo
  • 30117x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg polohrubé mouky:
  • 6 dkg droždí
  • zadělat mlékem
  • sůl

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Buchta do jitrnic

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
misapoho
135 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

presne tak, musi se drobit, je to prace, nadrobit treba dve ohromne buchty :o) ale pak ty jitrnicky stoji za to :o)

 
Labužník Bublina
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Jelikož jsem iniciovala diskusi o buchtách do jitrnic, a od února tu dlužím odpověď, tak teď napravuju (abychom byli připravení na příští zabijačkovou sezónu :):
Recept je naprosto dokonalý, ale po diskusi s pánem, který nám zabijačky dělá, jsem vyměnila polohrubou mouku za hrubou a mléko za vodu, množství droždí je přibližně stejné. Kvalitou buchty byl nadšen :D. Prý se nesmí „matlat“ mezi prsty, ani když se namočí – prostě se pořád drobí.
Tož, domluvil jsem, howgh! B.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Ahááá
 
kltko  25.01.09 03:43
Sarka

Keď robíš krvavničku (krvavé jitrnice), nedávaš do nich ryžu (alebo krúpy), ale pečivo (housky) – alebo práve tu uvádzanú buchtu.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 09.02.05 21:42
???

Ja jsem teda nepochopila jednu vec. Nikde tam neni prece rec o vnitrnostech. Je tam jen mouka, kvasnice, mleko a sul. Opravdu nerozumim :((

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Bublina, vďaka,

až teraz mi to zapálilo. V slovenčine je buchta len jedna, buď lekvárová /povidla/, maková atď. U vás výraz „buchta“ používate všeobecnejšie. O dva týždne sa chystám robiť tento výborný druh mäsových výrobkov, na betón vyskúšam a oznámim výsledok. Dík.

 
Labužník Bublina
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

cofola: kromě ostatních ingrediencí (maso, vnitřnosti, koření) se do jitrnic přidává i bílé pečivo, obyčejně veka nebo žemle anebo právě speciální „buchta“, viz recept výše. Doufám, že jsem do toho vnesla trochu světla :) B.

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Priznám sa, ja som to nepochopil. Tou buchtou sa potom plnia jitrnice? Alebo sa to je s jitrnicou? Pomôžte nevedomému.

 
majkas
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Moc děkuji. Škoda, že recept nebyl k dispozici před vánoci. Majka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční pečený čaj

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Reveňový koláč Reveňový koláč
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
TOPlist