Recept Bůček v zelí

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůček v zelí

Postup

Bůček bez kůže pokrájíme na tenké plátky, promícháme se solí, mletým pepřem, vínem a solamylem rozmíchaným ve vodě.

Maso vložíme do pánve do rozpáleného sádla a opečeme. Asi po 3 - 4 minutách přidáme okapané, pokrájené zelí na nudličky, které jsme předem spařili vroucí vodou. Přisypeme strouhaný zázvor, drcený pfeferon a na plátky pokrájený česnek.

Vše dohromady promícháme, podle potřeby přidáme 1-3 PL horké vody, znovu promícháme, pokapeme sójovou omáčkou a přikryté udusíme pod pokličkou doměkka (asi 20 minut).

Nakonec přimícháme glutasol a podle chuti dosolíme. Hotové jídlo na talíři zdobíme jemně rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.

Zdroj: Čínské recepty v české kuchyni.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku



Nahlásit recept

  • 14.03.07 vloženo
  • 15453x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g bůčku
  • špetka soli
  • na špičku nože mletého pepře
  • půl PL bílého vína
  • 1 KL solamylu
  • 1 KL vody
  • 200 g hlávkového zelí (nejlépe čínského)
  • 1 PL sádla
  • na špičku nože čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 drcený pfeferon (bez zrnek)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 KL sójové omáčky
  • špetka glutasolu (nemusí být)
  • pažitka nebo petrželová nať.

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

morgí 17.03.13 10:04

Všichni jsme si pochutnali.

Diskuse k receptu Bůček v zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bůček v zelí

Co s půlkou malé hlávky zelí v lednici, říkala jsem si ráno a koukla do Lab.na inspiraci- a hurá kus bůčku také je a už bylo jasno!Malinko jsem zaexperimentovala- no to je slovo- dala jsem ještě zbytek nakrájené cukety, víno a pfeferon jsem nedala (to my moc nee), zázvor byl mletý sušený, česneku jsem dala víc 3 stroužky, rýži k tomu a bylo to skvělý! Kdo ještě nevyzkoušel a má rád zelí, maso atd., tak se do toho pusťte, výsledek stojí za to. Bedlo díky za recept, ale ty to pro změnu po tom „záchvatu“teď nevař! Pěkný už zářijový den! Jana

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Bůček v zelí - bedlí :-)

hádej, co jsme měli se Zdendou k večeři :-)), smíchala jsem zbytek rýže, zbytek číny a byla znovu dobrota :-)), se zelím máš pravdu, naše těla žijou v rytmu ročních období…už se těším ke kamarádům na zabíjačku :-)) Měj se :-)

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Bůček v zelí

Dando je znát, že máme podzim s kterým přichází i chuť na jakékoliv zelíčko. Hlavně, že chutnalo a díky za vyzkoušení a pěkné foto.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Bůček v zelí - bedlí :-)

a musím ti říct, že jsme si pochutnali, krásný libový bok a křupavoučké zelí…díky ti za recept :-))

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist