Recept Bůček s kyselým zelím (Andělské zvony)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve větším hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli a papriku. Přidáme bůček nakrájený na kostičky, posolíme, přidáme kmín, grilovací koření a dobře promícháme. Znovu osmahneme a zalijeme trochou teplé vody. Dusíme pod poklicí za občasného podlévání a míchání do změknutí masa. Pod masem musí vzniknout krásná, hnědá , hustá šťáva. Mezitím uvaříme ve vodě kysané zelí. Do téměř hotového masa dáme utřený česnek a papričku. Z uvařeného zelí slijeme vodu a zamícháme s masem a šťávou. Jíme s čerstvým chlebem, zapíjíme pivem… a slyšíme andělské zvony.

(podle Petra Novotného)

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku



Nahlásit recept

  • 14.04.06 vloženo
  • 8637x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1/2 kg libového bůčku
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • 3 lžíce oleje
  • 1 větší paprika
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chili paprička
  • grilovací koření
  • kmín
  • sůl

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček s kyselým zelím (Andělské zvony)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
SaraL
26 příspěvků 16.11.11 23:28

Právě se to dovařilo a opravdu je to ňamina. Doporučuji :potlesk:

 
Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bůček s kyselým zelím (Andělské zvony)

Úplně to vidím ještě chvilku strčit do trouby zapéct, aby to zelí mělo víc času se s masíčkem sžít. Jinak parádní, zkusím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Tatranské kuře Tatranské kuře
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist