Recept Bubble and Squeak - Bublání a pískání

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bubble and Squeak - Bublání a pískání

Postup

Uvařit brambory a rozmačkat je. Nechat vychladnout. Nakrájet mrkev a tykev na 2 cm kostky. Uvařit mrkev, tykev, cibuli, hrášek a zelí zvlášť ve vařící vodě do měkka (každá zelenina potřebuje jiný čas na uvaření) a přecedit. V míse smíchat rozmačkané brambory a zeleninu dohromady. Osolit a opepřit podle chuti.

Na pánvi (asi 32 cm) rozehřát sádlo a olej, přidat zeleninovou směs a přitisknout ji do pánve. Smažit bez míchání do zlatohněda. Rozkrájet v pánvi na porce a každou zvlášť obrátit a osmažit.

PS:
je to recept z Anglie kde existuje mnoho variací. Můžete použít i zbytku vařené, nebo pečené zeleniny.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 15.05.02 vloženo
  • 7702x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 800 g starých brambor, oloupané
  • 240 g mrkve, okrouhané
  • 250 g tykve nebo dýně
  • 200 g cibule
  • 125 g zmrazeného hrášku
  • 80 g čerstvého nastrouhaného zelí
  • 30 g sádla
  • 2 lžíce rostlinného oleje (třeba z hroznových zrníček)
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bubble and Squeak - Bublání a pískání

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
esmeralda
4801 příspěvků 27.10.09 13:17
Re: Bubble and Squeak - díky Pepíčku

Recept s obrázkem vypadá vždycky lépe. :-))

 
pepicek
1309 příspěvků 26.10.09 14:42
Re: Bubble and Squeak - Bublání a pískání - přidán obrázek

ať víte co máte vařit ;)

 
esmeralda
4801 příspěvků 26.10.09 11:49
Re: Bubble and Squeak....a málem tu byl dvoják....

Dnes jsme s vnučkou zase po letech tuhle anglickou klasiku vařily.
Jenom bych chtěla upozornit že je to typické zbytkové jídlo. Spotřebuje se zelenina která zbyla z nedělní pečeně.

Fantazii se meze nekladou. Kromě bramborové kaše s petrželí jsme přidali hrášek, mrkev, sladkou bramboru, osmaženou cibuli, zelí, vajíčka a trochu nastrouhaného sýru.
Na stolním grillu jsme smažily menší placky, lépe se obrací.

Ludwig zřejmě myslel klasickou variací irský Colcannon. I to je velice chutné.
Jen mně nějak uniklo proč je to nezdravé. Vždyť je to samá zelenina.

 
Ludwig.II
39 příspěvků 25.01.09 03:43
Bublání a pískání

Já znám tu klasickou variaci, kde se používají jen brambory a zelí, ale to se nevaří a dává se rovnou s těmi brambory na pánev a jako tuk se používá vepřové sádlo, protože to jediné při vydrží tak vysokou teplotu. Je to tam děsivně oblíbený zvlášt na těch farmách, ale není to zrovna dvakrát zdravé, ale to platí o anglické kuchyni asi jako celku.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist