Recept Bubble and Squeak - Bublání a pískání

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bubble and Squeak - Bublání a pískání

Postup

Uvařit brambory a rozmačkat je. Nechat vychladnout. Nakrájet mrkev a tykev na 2 cm kostky. Uvařit mrkev, tykev, cibuli, hrášek a zelí zvlášť ve vařící vodě do měkka (každá zelenina potřebuje jiný čas na uvaření) a přecedit. V míse smíchat rozmačkané brambory a zeleninu dohromady. Osolit a opepřit podle chuti.

Na pánvi (asi 32 cm) rozehřát sádlo a olej, přidat zeleninovou směs a přitisknout ji do pánve. Smažit bez míchání do zlatohněda. Rozkrájet v pánvi na porce a každou zvlášť obrátit a osmažit.

PS:
je to recept z Anglie kde existuje mnoho variací. Můžete použít i zbytku vařené, nebo pečené zeleniny.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 15.05.02 vloženo
  • 7616x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 800 g starých brambor, oloupané
  • 240 g mrkve, okrouhané
  • 250 g tykve nebo dýně
  • 200 g cibule
  • 125 g zmrazeného hrášku
  • 80 g čerstvého nastrouhaného zelí
  • 30 g sádla
  • 2 lžíce rostlinného oleje (třeba z hroznových zrníček)
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bubble and Squeak - Bublání a pískání

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esmeralda
4799 příspěvků 27.10.09 13:17
Re: Bubble and Squeak - díky Pepíčku

Recept s obrázkem vypadá vždycky lépe. :-))

 
pepicek
1309 příspěvků 26.10.09 14:42
Re: Bubble and Squeak - Bublání a pískání - přidán obrázek

ať víte co máte vařit ;)

 
esmeralda
4799 příspěvků 26.10.09 11:49
Re: Bubble and Squeak....a málem tu byl dvoják....

Dnes jsme s vnučkou zase po letech tuhle anglickou klasiku vařily.
Jenom bych chtěla upozornit že je to typické zbytkové jídlo. Spotřebuje se zelenina která zbyla z nedělní pečeně.

Fantazii se meze nekladou. Kromě bramborové kaše s petrželí jsme přidali hrášek, mrkev, sladkou bramboru, osmaženou cibuli, zelí, vajíčka a trochu nastrouhaného sýru.
Na stolním grillu jsme smažily menší placky, lépe se obrací.

Ludwig zřejmě myslel klasickou variací irský Colcannon. I to je velice chutné.
Jen mně nějak uniklo proč je to nezdravé. Vždyť je to samá zelenina.

 
Ludwig.II
39 příspěvků 25.01.09 03:43
Bublání a pískání

Já znám tu klasickou variaci, kde se používají jen brambory a zelí, ale to se nevaří a dává se rovnou s těmi brambory na pánev a jako tuk se používá vepřové sádlo, protože to jediné při vydrží tak vysokou teplotu. Je to tam děsivně oblíbený zvlášt na těch farmách, ale není to zrovna dvakrát zdravé, ale to platí o anglické kuchyni asi jako celku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist