Recept Broskvové čatní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Broskvové čatní

Postup

1. Broskve spaříme horkou vodou, zchladíme studenou a stáhneme slupku. Plody roz­půlíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zázvor a česnek oloupeme a najemno posekáme.

2. Broskve, zázvor a česnek vložíme do kastrolu. Přidáme cukr, sůl, chilli a vinný ocet a nepřiklopené vaříme na středním ohni asi 35 minut, dokud čatní nezhoustne. Vychladlé podáváme ke grilo­vaným pokrmům.

Čatní lze dlouhodobě ucho­vat. Naplníme je do zavařo­vacích sklenic, dobře uza­vřeme a uložíme do chladu.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce



Nahlásit recept

  • 31.07.02 vloženo
  • 16508x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 270 kcal
  • 750 g broskví
  • 30 g zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g hnědého cukru
  • na špičku nože soli
  • 1 lžička mletého chilli
  • 100 ml vinného octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskvové čatní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esk
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Broskvové čatní

Je skvělé :))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist