Recept Brazílske tiramisu

(Hodnoceno 1x) Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brazílske tiramisu

Postup

Mlieko, smotanu, kokosové mlieko a kondenzované mlieko dáme do hrnca a s pudinkovým práškom dobre zmiešame.
Počas miešania pri strednej teplote necháme pomaly zohriať, až začne vystupovať para.

Potom znížime teplotu na menší plameň a krém asi 30 minút zohrievame, až pokiaľ nebude ľahko tuhý.
Trochu z krému dáme do misky a so žĺtkom vyšľaháme.
Primiešame ho do hrnca.

Krém vezmeme zo šporáka a necháme vychladnúť.
Zvyšky z múčnika dáme do pohára, pokvapkáme s Batida de Coco a striedavo plníme s kúskami ananásu a tirasu.

Tiramisu posypeme kokosom a dáme do chladničky.

Recept je z kategorií: Dezerty



Nahlásit recept

  • 04.06.05 vloženo
  • 18733x zobrazeno

Čas přípravy

  • 130 min.

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • ¼ litra mlieka
  • ¼ smotany
  • 0,2 litra kokosového mlieka
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • ½ balíčka smotanového pudinku (vanilkovo – smotanový)
  • 1 žĺtko
  • 60 g zvyšky z múčnika
  • 2 lyžice Batida de Coco – je to mix z kokosového mlieka a 16 % alkoholu
  • ½ ananás – dóza
  • 30 g strúhaného kokosu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

ozzy77 23.09.11 20:59

Vyzkoušel jsem s malými úpravami a je to luxusní receptík:)
Díky za inspiraci.

Diskuse k receptu Brazílske tiramisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ozzy77
5 příspěvků 23.09.11 20:59

Vyzkoušel jsem s malými úpravami a je to luxusní receptík:)
Díky za inspiraci.

 
jolana
4987 příspěvků 13.04.11 11:31

Glamo, teda ty mas znalosti..vdaka :)..doma mam len Baileys a inac o likeroch a alkohole nema ani sajnu..ale zas odkedy dal Spiser recepty na vyrobu tak vyrabam darecky a vsetci si pochvaluju..
 http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…

PS:zabudla som dodat ze to tiramisu je vraj neuveritelne dobre priam bozske..:)…ono ja som len ochutnala krem .. jest som ho nejedla pretoze na sladke musim mat chut..

Příspěvek upraven 13.04.11 v 11:44

 
glama  13.04.11 10:11

Jolano, místo Batidy by se dal použít i jakýkoli jiný kokosový likér..Malibu, nebo Creme de coco..
Já jsem si v poslední době navykla používat místo dětských piškotů piškoty cukrářské. Jsou mnohem chutnější.
A navíc..
A dětské piškoty pro sebe nemilosrdně nárokují naše psiska :-) Použít je, by bylo jak jim je od tlamiček trhat ;-)

 
jolana
4987 příspěvků 13.04.11 00:41

Vrstvila som s detskymi piskotami a pouzivala konzervu ananas vo vlastnej stave (nesladeny vobec).
Ten zltok som uz nedavala, bolu huste dost. Pouzila stavu z ananasu miesto toho Batida de Coco (nemam take daco) .Zvlastny krem, neobycajny a chutny..:)
Jaqueline, vdaka za recept :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist