Recept Brazilské selátko - A Pururuca

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C.

Položit sele do pekáče. Rozmixovat všechny ostatní ingredience na pastu. Rozetřít ji po povrchu selete a nechat ho stát při pokojové teplotě po 20min.

Vložit sele do trouby a péct po 3 hodiny.

Podávat sele položené na servírovací míse a obložit ho rajčaty a jablky.

°°° Cachaca v překladu ¨hořící voda¨ je brazilský destilát ze šťávy syrové cukrové třtiny s obsahem 70–80% alkoholu. Je blízký francouzkému ¨Marc¨a italské ¨Grappa¨. Lze nahradit slivovicí.

TIP: Takto lze připravit i vepřovou kýtu.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně



Nahlásit recept

  • 07.12.03 vloženo
  • 4814x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • asi 10kg malé selátko očištěné
  • 10-15 stroužků česneku
  • 1 lžíce celých pepřů
  • 5 lístků čerstvé šalvěje, nebo sušená
  • 1/2 lžíce rozmarýnu posekaného
  • 2 hrnky ¨Cachaca¨ °°°
  • 2 hrnky bílého octa
  • 10 lžic soli
  • několik kapek omáčky z pálivé papričky jako je Tabasco
  • rajčata a jablka na plátky nakrájená na podávání

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brazilské selátko - A Pururuca

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
TOPlist