Recept Brazilské selátko - A Pururuca

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C.

Položit sele do pekáče. Rozmixovat všechny ostatní ingredience na pastu. Rozetřít ji po povrchu selete a nechat ho stát při pokojové teplotě po 20min.

Vložit sele do trouby a péct po 3 hodiny.

Podávat sele položené na servírovací míse a obložit ho rajčaty a jablky.

°°° Cachaca v překladu ¨hořící voda¨ je brazilský destilát ze šťávy syrové cukrové třtiny s obsahem 70–80% alkoholu. Je blízký francouzkému ¨Marc¨a italské ¨Grappa¨. Lze nahradit slivovicí.

TIP: Takto lze připravit i vepřovou kýtu.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně



Nahlásit recept

  • 07.12.03 vloženo
  • 4668x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • asi 10kg malé selátko očištěné
  • 10-15 stroužků česneku
  • 1 lžíce celých pepřů
  • 5 lístků čerstvé šalvěje, nebo sušená
  • 1/2 lžíce rozmarýnu posekaného
  • 2 hrnky ¨Cachaca¨ °°°
  • 2 hrnky bílého octa
  • 10 lžic soli
  • několik kapek omáčky z pálivé papričky jako je Tabasco
  • rajčata a jablka na plátky nakrájená na podávání

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brazilské selátko - A Pururuca

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový koláč s drobenkou

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
TOPlist