Recept Pečené brambory ve slupce Veg

aneb Brambůrky se slupkou v oleji pečené

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nápad na tenhle recept – nerecept jsem dostala po uvaření dum aloo. Ty brambůrky malé
samotné, bez omáčky jsou úžasné!

Postup

Syrové brambůrky pečlivě umyjeme, osušíme a po obvodu několikrát propíchneme vidličkou. Mezitím si v hlubším kastrůlku (pánvi wok) rozpálíme olej. Brambůrky do něj naskládáme a cca 12 min po každé straně opečeme. Děrovanou naběračkou vyndáme na mísu. Osolíme, posypeme sekanou petrželkou (šnitlíkem, zelenou cibulkou). Podáváme s dobrým, smetanovým (nebo řeckým) jogurtem.

Příště osmažené brambůrky vyjmeme na savý, kuchyňský papír, aby se olej vsáknul. Každou brambůrku zvlášť rozmáčkneme nebo rukou rozloupneme na dvě části. Rozpustíme máslo, ve kterém opražíme trochu kmínu a pepře a na talíři tím brambůrky pokropíme.

Jedna varianta lepší než druhá!

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Bramborové přílohy Přílohy



Nahlásit recept

  • 03.01.12 vloženo
  • 8767x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • malé brambory, čili brambůrky (průměr do 4cm)
  • olej
  • sůl
  • petrželka (šnitlík, zelená cibulka)
  • ---

Varianta

  • 1 PL másla
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 03.01.12 14:05

Diskuse k receptu Pečené brambory ve slupce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ssalonis
61 příspěvků 04.01.12 13:00
:palec:
 
Anitta
521 příspěvků 03.01.12 23:10

Podobne bramburky obcas delam, pouzivam tkz „fingerling potatoes“ male podlouhle bramburky – smes cervenych, zlutych, bilych a fialovych, zamichaji se v mise s olivovym olejem, korenim, cesnekem a bylinkami a pecou se v horke troube na plechu vylozenym papirem na peceni. K tomu dobry salatek, nebo grilovane kure, ryba atd… :D

 
wydra  03.01.12 22:37

Marie, jinymi slovy labneh

 
marie8
31 příspěvků 03.01.12 22:25
K jogurtu

Je moc dobrá Hollandie,když se nechá do rána vykapat přes plátýnko.

 
glama  03.01.12 19:52

Přesně takováto jídla miluji!
:mrgreen:

 
zébulon  03.01.12 14:40

Tak jsem poridila ty maly bramburky, mela jasno, ze udelam dum aloo a ty tohle! Tak bude asi oboji :- ).

 
lielli
32 příspěvků 03.01.12 14:27

Souhlasím, je to opravdu moc dobré. :-)
Wydro, zkuste libeček, až bude čerstvý.

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Květáková polévka Květáková polévka
TOPlist