Recept Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení

Postup

Předehřát roubu na 220°C.

V mělké misce našlehat bílky společně se solí podle chuti. Brambory rozkrojit podélce napůl a každou půlku na 3 podélné dílky/měsíčky. Brambory vložit do bílků a dobře je v nich obalit.

Jeden dílek po druhém nad talířkem z bílků vyjmout, nechat jej okapat a potom jej posypat sýrem (obalit v sýru). Brambory položit na plech s nízkým okrajem vyložený pečícím papírem.

Péct bez otáčení, až jsou brambory měkké a dostanou zlatovou barvu což je asi 30 minut. Brambory ochutit solí a pepřem podle chuti a horké je podávat.

TIP: Takto připravené brambory jsou bez tuku na smažení, jsou křupavé a velice chutné. Hodí se ke steakům i jiným masům a pokrmům.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy



Nahlásit recept

  • 22.02.06 vloženo
  • 16046x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 velké bílky
  • hrubá sůl
  • 3 velké syrové brambory na pečení, každá asi 280 - 350 g
  • 170 g sýru Parmesan
  • pomletý černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 07.10.11 23:12

Kopírgastrokoutek :lol: :lol: :lol:

 
Wolfg
581 příspěvků 07.10.11 22:54

Dyť říkám, že se mejlím. V sýru ano…

 
Alis
2617 příspěvků 07.10.11 22:41

Wolfgu, vyzkoušela jsem několikrát, ne s parmezánem, ale se sýrem z Makra (jdu se podívat, jak ho nazývají)… Formaggio grattuiato, fi. Cascina Verdesole - přírodní extra tvrdý sýr strouhaný, obsah tuku v sušině 32%, směs sýrů, země původu Itálie.

Nemůžu si stěžovat, bylo to vždy výborné. Co je vysoká teplota v mé troubě nevím. Peču v plynové, reguluji si podle citu.

O ořechovici nemůžu mluvit, nemám zkušenosti.

Příspěvek upraven 07.10.11 v 23:38

 
Wolfg
581 příspěvků 07.10.11 21:28

A teď vážně. Zkusil tohle někdo? Syrové brambory se pečou při vysoké teplotě a takovou asi parmazán nesnese, aniž by nezhnědl a zhořkl. V tomto kopírgastrokoutku jsem četl o výborné ořechovici, kde se nezralé ořechy předem nemáčejí a já dám svůj umytej krk na to, že výsledek bude hořký jako hřích. Napsal jsem k tomu komentář a nikdo nereagoval. Odtud nedůvěra, ale možná se v parmazánu mýlím

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení. Bono

Bono, díky, teď už rozumím všemu.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení.-Sylvie,

dělala jsem to tak, že jsem brambory ponořila do osolených rozšlehaných bílků, nechala trochu okapat, hodila do misky se strouhaným sýrem a pak hned na vymazaný plech. Zbytkem sýra jsem to posypala )stejně byl od těch bílků..) a dala péct. Nehýbala jsem s tím, ani neotáčela, jak radí babi a sůl s pepřem až potom. Nezbyl mi sýr na posypání hotového jídla, ale kdybych ho měla, ještě bych to celé trochu zasypala parmezánem.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení.

Děkuju za radu, teď už nebudou mít chybu. Posypeš je až tím sýrem až po upečení?

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení.- Sylvie,

to mě nenapadlo, já jsem brambory nakrájela na „měsíčky“ a ponechala jsem jim slupku. Sypala jsem mořskou solí. Ta chuť byla naprosto skvělá… už vím, jak tu křupavost, vůni a chuť „vyrábějí“ v mých oblíbených restauracích. Pak jen stačí jen letmo zakapat smetánkou, přidat dokřupava povařenou brokoldu, zasypat parmezánem a - dobré chutnání!

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení.

Tak jsem je včera udělala na večeři. Byly by lepší, kdybych brambory nakrájela na slabší plátky. Ale i tak chutnaly.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení.

Dnes ráno jsem objevila tento recept a hned (s trochou improvizace) vyzkoušela. Měla jsem jen půl množství parmezánu, tak jsem ho musela doplnit strouhaným eidamem. I přesto - brambory jsou fantastické! Dali jsme si k nim jen povařenou křupavou brokolici a maso nikomu nechybělo… Rozhodně jsem nedělala naposledy! Dík za recept. Bona

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby/křupavé FRIES bez smažení - čokoládko

dík za vyzkoušení receptu (trochu opožděně). S tímto receptem experimentuji a pokaždé jsou trochu jiné, díky bylinkám a koření, které někdy přidávám ;o) Jsem moc ráda, že brambory chutnají.

Pěkné svátky!

 
Marjanka2
210 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení.

Recept, který potěší každého milovníka brambor a dokonce i v redukční dietě k použití. Díky babi

 
cokoladka
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení.

dneska jsem je udelala,jsou uplne uzasne.....delala jsem je jako prilohu ke kureti,tedy ke smesi na malych kukuricnych klasech a mladych hraskovych luscich a musim rict,ze kdo zkusil,ten chvalil…dekuju za recept babi

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist