Recept Brambory sarladaise..

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané brambory nakrájet na tlusté plátky. Rozehřát 3 lžíce sádla na nelepící se pánvi a osmažit na něm ochucené brambory asi 5 minut na jedné straně do zlatohněda, obrátit je a osmažit do zlatohněda i na druhé straně. Potom snížit teplotu, přikrýt pánev a nechat jemně dusit dalších 10 minut.

Posekat česnek s polovinou petrželky na Persillade. Odkrýt brambory a smíchat je s persillade a lanýžovým olejem. Znovu pánev přikrýt a dusit dalších 10 minut a až jsou měkké (když se do nich píchne malým nožíkem).

A nakonec odkrýt brambory, zvýšit teplotu a přidat zbytek sádla. Smažit asi 2 - 3 minuty, až je spodek brambor křupavý a hnědý. Přidat zbytek petrželky a nachvilku vše otočit.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 02.03.07 vloženo
  • 4522x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg moučných brambor
  • 4 lžíce husího, nebo kachního sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 25 g posekané plocholisté petrželky
  • 1 lžička lanýžového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory sarladaise..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - esmeraldo,

také nejíme samé brambory i když se mi nesmírně stýská po těch kanadských. Asi kilometr nad námi do kopce je velice dobrá restaurace Křížový vrch, kde dělají výborné brambory. Vypadá to, že bramborou provrtají díru a tou provlečou špalíček slaniny. Potom asi ochucené brambory hodí do tuku a usmaží. Není to zrovna dieta, ale brambory jsou opravdu nesmírně jedlé…

S pozdravem,

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise... Babi,

musím se přiznat, že brambory jsou u mě na posledním místě co se týče příloh, ale jak říkáš, záleží jak se to připraví.
Opravdu jsem si pošmákla.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - esmeraldo,

ani náš Ferda se k tomu nemá, aby nějaký ten lanýž vyčmuchal (my je rádi máme). Řekne se obyčejné brambory, ale někdy záleží i na malých tricích, aby z něčeho tak obyčejného, jako jsou právě brambory se mohlo stát něco tak neobyčejného…Děkuji za vyzkoušení receptu…

Přeji Pěkný den!

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...Babi,

vyzkoušeno.
Ferda sice nemohl lanýže najít, tak se to muselo obejít bez lanýžového oleje. (Musím se přiznat, že jsem měla lanýže jednou a nic mi to neříkalo. Zařadila jsem je tedy do skupiny potravin přeceněných, společně s lososem a pár dalšími.)
Bylo to vynikající. Celý domek voní ještě ráno.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - Bali,

také nemám vždycky lanýžový olej, ale tak recept zní ;o) Jak sama víš v Perigord to je samá husa, husí játra a lanýže…Tam je celý ten kraj neuvěřitelně provoněný…

Pa,

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - esmeraldo,

překlep jsem již vysvětlila Muchacho. Návod na Persillade je od začátku částí receptu…

S pozdravem,

 
Bali
1255 příspěvků 04.03.07 19:50
Re: Brambory sarladaise...

jojo, v Perigord umi papat ;-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - Muchacho,

musím říct, že mám nějaký blok a zaměňuji A s E. Tak se Ti omlouvám, ale Parsillade je vlastně Persillade. No a v receptu je uvedena jeho příprava. Znovu si přečti větu na začátku druhého odstavce, ¨Posekat česnek s polovinou petrželky na Persillade¨. Sušená se dá použít, ale pochopitelně čerstvá je dostupná a lepší, tak jako mnoho jiných věcí ;o)

Zdraví,

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...Bali,

však na to s láskou vzpomínáme a stále to dělám.
Když jsme se vrátili, věškerá petržel měřila víc jak metr a kvetla.
Museli jsme vy:,–(it novou, ale ta vedra nejsou na nové vysazování nejvhodnější. Teprve teď pořádně houstne a můžeme začít sklízet.

 
Bali
1255 příspěvků 04.03.07 15:03
Re: Brambory sarladaise...Esme

neco takove jste u nas jedli k te kachnicce ;-)
jen tam nepridavam olej.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...Muchacho,

nevím co je Parsillade (i mistr tesař se někdy překlepne), ale jestli myslíš PERSILLADE, tak stačí jemně nasekat česnek a petržel a je to. Žádná věda. ;-)

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...

sice v ingrediencích Parsillade není uvedeno, ale mám jen sušené. nevadí to ?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist