Recept Brambory sarladaise..

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané brambory nakrájet na tlusté plátky. Rozehřát 3 lžíce sádla na nelepící se pánvi a osmažit na něm ochucené brambory asi 5 minut na jedné straně do zlatohněda, obrátit je a osmažit do zlatohněda i na druhé straně. Potom snížit teplotu, přikrýt pánev a nechat jemně dusit dalších 10 minut.

Posekat česnek s polovinou petrželky na Persillade. Odkrýt brambory a smíchat je s persillade a lanýžovým olejem. Znovu pánev přikrýt a dusit dalších 10 minut a až jsou měkké (když se do nich píchne malým nožíkem).

A nakonec odkrýt brambory, zvýšit teplotu a přidat zbytek sádla. Smažit asi 2 - 3 minuty, až je spodek brambor křupavý a hnědý. Přidat zbytek petrželky a nachvilku vše otočit.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 02.03.07 vloženo
  • 4476x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg moučných brambor
  • 4 lžíce husího, nebo kachního sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 25 g posekané plocholisté petrželky
  • 1 lžička lanýžového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory sarladaise..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - esmeraldo,

také nejíme samé brambory i když se mi nesmírně stýská po těch kanadských. Asi kilometr nad námi do kopce je velice dobrá restaurace Křížový vrch, kde dělají výborné brambory. Vypadá to, že bramborou provrtají díru a tou provlečou špalíček slaniny. Potom asi ochucené brambory hodí do tuku a usmaží. Není to zrovna dieta, ale brambory jsou opravdu nesmírně jedlé…

S pozdravem,

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise... Babi,

musím se přiznat, že brambory jsou u mě na posledním místě co se týče příloh, ale jak říkáš, záleží jak se to připraví.
Opravdu jsem si pošmákla.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - esmeraldo,

ani náš Ferda se k tomu nemá, aby nějaký ten lanýž vyčmuchal (my je rádi máme). Řekne se obyčejné brambory, ale někdy záleží i na malých tricích, aby z něčeho tak obyčejného, jako jsou právě brambory se mohlo stát něco tak neobyčejného…Děkuji za vyzkoušení receptu…

Přeji Pěkný den!

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...Babi,

vyzkoušeno.
Ferda sice nemohl lanýže najít, tak se to muselo obejít bez lanýžového oleje. (Musím se přiznat, že jsem měla lanýže jednou a nic mi to neříkalo. Zařadila jsem je tedy do skupiny potravin přeceněných, společně s lososem a pár dalšími.)
Bylo to vynikající. Celý domek voní ještě ráno.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - Bali,

také nemám vždycky lanýžový olej, ale tak recept zní ;o) Jak sama víš v Perigord to je samá husa, husí játra a lanýže…Tam je celý ten kraj neuvěřitelně provoněný…

Pa,

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - esmeraldo,

překlep jsem již vysvětlila Muchacho. Návod na Persillade je od začátku částí receptu…

S pozdravem,

 
Bali
1255 příspěvků 04.03.07 19:50
Re: Brambory sarladaise...

jojo, v Perigord umi papat ;-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise - Muchacho,

musím říct, že mám nějaký blok a zaměňuji A s E. Tak se Ti omlouvám, ale Parsillade je vlastně Persillade. No a v receptu je uvedena jeho příprava. Znovu si přečti větu na začátku druhého odstavce, ¨Posekat česnek s polovinou petrželky na Persillade¨. Sušená se dá použít, ale pochopitelně čerstvá je dostupná a lepší, tak jako mnoho jiných věcí ;o)

Zdraví,

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...Bali,

však na to s láskou vzpomínáme a stále to dělám.
Když jsme se vrátili, věškerá petržel měřila víc jak metr a kvetla.
Museli jsme vy:,–(it novou, ale ta vedra nejsou na nové vysazování nejvhodnější. Teprve teď pořádně houstne a můžeme začít sklízet.

 
Bali
1255 příspěvků 04.03.07 15:03
Re: Brambory sarladaise...Esme

neco takove jste u nas jedli k te kachnicce ;-)
jen tam nepridavam olej.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...Muchacho,

nevím co je Parsillade (i mistr tesař se někdy překlepne), ale jestli myslíš PERSILLADE, tak stačí jemně nasekat česnek a petržel a je to. Žádná věda. ;-)

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory sarladaise...

sice v ingrediencích Parsillade není uvedeno, ale mám jen sušené. nevadí to ?

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist