Recept Brambory pečené na pivu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory pečené na pivu

Postup

Brambory nakrájet na poloviny až čtvrtiny podle velikosti, naklást na pečící plech. Na brambory nalít zálivku a zapracovat. Brambory na plechu upravit do jedné vrstvy.
Dáme do vyhřáté trouby 230 - 240 stupňů.

Po cca 15 minutách přidáme další 2dcl piva, promícháme.
Troubu občas otevřeme, brambory promícháme se zálivkou.
Zálivka se během přípravy z velké části vyvaří, zůstane jen olej a koření. brambory ponecháme v troubě dokud zálivka neztmavne, olej se z velké části vpije do brambor a brambory se mírně opečou.

Brambory se na talíři dosolí slaným sýrem typu Balkán.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 18.04.04 vloženo
  • 8752x zobrazeno

Čas přípravy

  • ?

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,4kg menších prvotřídních brambor (*bez kazů*)
  • slaný sýr (*Balkán, Akawa, apod.*)
  • 2dcl piva navíc (mimo zálivku).
  • zálivka:
  • 2 lžíce kečupu
  • 6 stroužků česneku (*rozetřít*)
  • 1 kávová lžička soli (*zarovnaná*)
  • 3 kávové lžičky koření "Provensálské byliny"(*vrchovaté*)
  • 7 lžic oleje
  • 2 kávové lžičky koření "Grilovací směs" (*vrchovaté; lze Vitana, Kotányi*)
  • 1/4 kávové lžičky kurkumy
  • 2dcl. světlé pivo
  • (drcené anebo mleté chilli papričky).

Doporučená příloha

  • pivo v libovolném množství

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory pečené na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
snezenka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Nebylo to hořké kvůli tomu pivu? Jestli ho nebylo až moc, taky záleží na druhu, že :-) Už se na to chystám opravdu dlouho, ale snad se k tomu brzy dostanu :-)

 
Ayuku
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Bylo to dobré, ale docela hořké, nevíte, kde se stala chyba?

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Opět připraveno, opět pochváleno… Víc asi netřeba… Možná jen…„do-brů-teč-ka“.
Maso ani nemusí být.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Vyzkoušela jsem dnes k večeři (musím říct, že jsem k tomu přistupovala s ambivalentním pocitem, oscilujícím mezi dvěma extrémy - očekáváním velkého úspěchu nebo – absolutního průšvihu…). Rezumé je takové, že mohu všem jen a pouze doporučit…vynechala jsem sice slaný sýr při podávání, ale doplnila opečeným masem - a mužské osazenstvo se shodlo, že brambory byly - POZOR! „lepší než to maso“! (A to doufám, že mě tu nikdo nepodezřívá, že bych neuměla dobře připravit masíčko…) Tak to, myslím, hovoří samo za sebe…
Habano, super recept. Díky Bona

 
habana  25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu, POZNÁMKA

tak sem je právě teď dělal po delší době k véče.
Přemýšlím, že je důležité vědět, že pokrm je určen k OKAMŽITÉ spotřebě.
Již po několika minutách se brambůrky začínají smrskávat…a po chvíli je to vo něčem jinymmmmm.

 
habana  25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu, EXPRESNÍ PŘÍPRAVA

jo jo, brambůrky na pivu.
Myslim, že je letos ještě šance je párkrát udělat, v krámu jsou k mání stále brambory s tenkou slupkou a navíc příhodné velikosti.
Co chci ale napsat: nedávno jsem řešil časovou tíseň tím, že jsem brambory (větší nakrájet!) dal předem do tlakáče uvařit (6 minut), v čase vaření jsem připravil zálivku.
Brambory jsem pak umístil na plech a pokaňhal je zálivkou v nezměněném složení.
Dal jsem je zapéct při nejvyšší možné teplotě (nemám horkovzdušnou a bylo to na 250 st.).
Dá se říci, že i tato rychlá příprava se dá.

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Jsou recepty, které by neměly zapadnout…a tohle je jeden z nich…tak ho zase po roce připomínám pro nově přišlé labužníky

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Tahleta úžasná mňamka by neměla upadnout v zapomnění, proto ji opět připomínám a všem doporučuji. Už jsem ji dělala několikrát a musím říct, že k tomu žádné maso není třeba, je to prostě skvělé ( jako ostatně všechny habanovy recepty).

 
Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Ahojky, Habana. Tvoje zemiačiky stále slávia úspech, dnes som ich zase robila, pridala som cibuľu a bolo to úžasne dobré. A k tomu som spravila moje Kura v pive, vrele ti to odporúčam, ak máš rád Buřty na pive. Je to také isté, dokonca môj muž tvrdí že lepšie. Tvoj recept sa zaradil medzi obľúbené recepty mojej rodinky. Díky.

 
Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Habana, dnes som ku Kláštorným raráškom urobila tieto zemiačky, len bez korenia, aby to mohli jesť aj deti a všetci sa oblizovali aj za ušami. Díky za ďalší výborný recept. Želám ti pekný večer.

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu - přidán obrázek

díky habano :)

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Tak jsem tyhle brambůrky ochutnala přímo od šéfkuchaře a byly dobré, o maličko lepší, než ty moje „zprzněné“… takže doporučuji a teď, když už byly malé brambůrky přímo ze zahrady, nemusely se ani krájet…čili bezpracné, rychlé a dobré…habánku, máš opět výbornou!

 
habana  25.01.09 03:43
Pendo:

Nečil se. Klidně jsi tam místo hranolek mohla vrazit rejži, to be se ale asi možná trochu podobalo rejžovýmu nákypu, že?

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

náhodou, abys věděl, byla to lahůdka, i když podle Tebe zprzněná…(mamma mia, to je hrozné slovo), mrzí mě jen, že jsem zapomněla na foto…už by tady bylo…a příště, abys věděl, to udělám z předsmažených hranolek, protože kdo se s těma bramborama má krájet…:-))

 
habana  25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

Moje brambory! No takhle to zprznit, to dovede buď barbar, anebo ženská (konkrétně myslim na Pendu…he,he,he). A bez slaného sýra! No to je jako příprava gulášové polévku z nedbale uvařené galoše!
Jen se divim, že to nevařila rovnou v papiňáku .-)
(zase Žižka)

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

tak jsem je taky vyzkoušela..padlo na tu váhu 16 středně velkých brambor, drze jsem je nakrájela pomocí přístroje na hranolky (a hned mě napadlo, že bych příště mohla prubnout rovnou předsmažené hranolky, když by se zmenšila dávka té zálivky…co?) a vše to mrskla do horkovzdušné trouby, příprava zabrala asi 25 minut (stačila jsem se 2× říznout a zničit jeden !nekvalitní! ruční kráječ typu kráječe jablek na osminky)..a po hodince byly přesně takové, jak je popsáno na konci receptu, podotýkám, bez druhé dávky piva a chilli papriček..přece jen to jedly i mé děti…a kapánek jsem je přisolila, protože mí kluci slané sýry nepapají…byla to bašta!!…použila jsem je jako přílohu ke kuřecím řízkům (nakrojit do tvaru srdce - slavili jsme Jaroslava - rukou naklepat, osolit, okořenit bílým pepřem, zprudka opéct na oleji (40 g), přidat 40 g másla, 100 g kečupu a prohřát…na talíř nalít šťávu, přiložit -srdíčko-, které se protkne párátkem s např. třešněmi, ananasem, či čímkoli podle chuti…ozdobit petrželkou)…takže doporučuji… :-)))

 
Fany
69 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory pečené na pivu

velice dobre.Pro někoho trochu ostřejší, ale nám to nevadilo.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist