Recept Bramborový špíz s omáčkou Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mixéru vložit česnek, žloutky, citron a po několik vteřin mixovat. Za běhu motoru přikapávat a později v pramínku přidávat olej, až vznikne hustý a lesklý krém. Přidat hořčici a ochutit solí a pepřem. Zchladit do upotřebení.

Asi 5 minut předvařit celé neoloupané brambory, slít je a navléct je střídavě na kovové jehle s šalotkami. Potřít špízy olejem a osolit je.

Ogrilovat je na zahradním grilu do hněda asi 10 - 12 minut. Sem tam je otočit. Podávat je s omáčkou.

TIP: lze připravit v troubě pod grilem, nebo na grilivací pánvi. Použijete-li bambusové špejle, tak ty se musí namočit alespoň na 30 minut do vody.

Hodí se také jako příloha k BBQ a jiným pokrmům.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 21.02.07 vloženo
  • 4030x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • omáčka:
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 300 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžičky celozrnné hořčice
  • sůl a pepř
  • špízy:
  • 1 kg malých brambor s tenkou slupkou (nejlépe nových červených)
  • 200 g hnědých šalotek rozdělených na poloviny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mořské soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový špíz s omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist