Recept Bramborový salát na chlebíčky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborový salát na chlebíčky

Postup

Brambory si uvařím den předem,oloupu a nastrouhám na hrubém struhadle. Mrkev, petržel a celer očistím a nastrouhám na hrubém struhadle nebo na tenké plátky a uvařím v mírně osolené vodě doměkka. Okurky a cibuli nastrouhám stejně jako ostatní suroviny. Brambory,cibuli okurky a vychladlou zeleninu dám do mísy,přileji trochu okurkového láku,osolím,o­pepřím,přidám majolku a všechno důkladně promíchám. Podle potřeby přidám vodu z uvařené zeleniny když není salát dostatečně vlhký.

Salát mažu na krajíčky veky a zdobím obvyklým způsobem ,salám, sýr, rajče,paprika,o­kurek,sardinka,ne­bo cokoliv na co jste doma zvyklí.

Schválně neuvádím množství surovin,protože u nás se tento salát dělá ve velkém množství a jíme ho jen tak samotný nebo si ho mažem na chleba jako chutnou pomazánku. Když se nespotřebuje okamžitě, v lednici vydrží několik dní.

Nevím jestli tento recept už sem někdo nevložil ale to množství receptů na bramborové saláty, které se mi objevilo ve vyhledavači jsem nebyla schopná prozkoumat. Jestli se opakuje tak mi to promiňte.



Nahlásit recept

  • 01.10.10 vloženo
  • 13139x zobrazeno

Čas přípravy

  • nevím

Ingredience

  • brambory uvařené předem a vychlazené
  • sterilované okurky
  • cibule
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • majolka
  • pepř
  • sůl
  • nálev z okurek

Doporučená příloha

  • veka, chleba, nebo jiné pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 02.03.16 14:01

Prostě chlebíčková a bagetová klasika :think: .

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 10.04.14 17:10

Tento „strouhaný“ chlebíčkový dělám léta – nyní jsem ho objevila i zde. A neměl, chudinka, ani fotečku :lol:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

M.Suskova 23.12.11 16:41

Už jsem dala vařit brambory,aby byl zítra čerstvý a mohla jsem udělat chlebíčky.

Odkaz na uvaření

M.Suskova 23.12.10 13:17

Vařím brambory na salát,aby se mohly zítra nachystat chlebíčky.

Diskuse k receptu Bramborový salát na chlebíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1488 příspěvků 02.03.16 17:45

@Eja, jsem zvyklá nejprve předvářet v osolené a okyselené vodě a pak krájím nebo strouhám. Možná je to vhodné ve větším množství nastrouhat, podusit v minimu tekutiny :nevim:. Snad to výslednou chuť příliš neovlivní :think:.

 
Eja
3565 příspěvků 02.03.16 17:07

Birkano, opravdu - podle receptu - kořenovou zeleninu nastrouháš a pak uvaříš? Já občas podobné dělám, ale buď strouhám na velejemno zeleninu syrovou nebo ji povařím vcelku jen zlehka a strouhám vystydlou.

 
wydra  23.12.11 17:40

Pouze zpracovanim jiny, ale nemene skvely !
http://www.labuznik.com/…si-ze-vsech/#…

 
M.Suskova
206 příspěvků 23.12.11 16:41

Už jsem dala vařit brambory,aby byl zítra čerstvý a mohla jsem udělat chlebíčky.

 
dag
527 příspěvků 24.12.10 12:34

zkusím

 
gmp
1592 příspěvků 23.12.10 17:49

Já stará strukrura. Vyjma brambor restuji všechnu zeleninu, vlastně i šunku - pokud dávám. A majonezu - než bych došel do obchodu tak ji mám hotovou, oplatí se s olivovým olejem. Panenský je na místě.

 
wydra  23.12.10 13:37

No, ja to nikomu nevnucuju, ale jen chci uvest tu barevnost na pravou miru - salat je krasne barevny, naopak, tim, ze ta jemna mrkvicka se nalepi na brambory. Moje snacha zase strouha zeleninu a syrovou opece na masle pred pridanim do salatu a cibuli spari nudlicky horkou vodou a vymacka se soli a scitronem. Ma vynikajici salt ! Mnozstvi malo nebo hodne se odviji od mnozstvi pripravovaneho salatu, samozrejme! Kazdy ma sve osvedcene recepty, ja rada zkousim nove a nemam problem inovovat stare struktury kdyz je to lepsi :-)
Krasne Vanoce!

Příspěvek upraven 23.12.10 v 13:38

 
M.Suskova
206 příspěvků 23.12.10 13:17

Vařím brambory na salát,aby se mohly zítra nachystat chlebíčky.

 
M.Suskova
206 příspěvků 02.10.10 14:16

Jenže já osobně strouhám mrkev, petržel, celer, okurky i cibuli na tenké plátky asi tak 1×1 cm, právě proto aby to bylo vidět, aby to bylo barevné.Taky té zeleniny tam nemůže být málo ale tolik aby tam byla dostatečně cítit. :-)

 
wydra  01.10.10 19:17

To je prave to, co si lide mysli,ze je to tvrde.Omyl! Mrkvicka i celer se pridava jen malo a na jemne nudlicky nastrouhane,ze ji ani v salatu nevidis,jen je nalepena na tech bramborach.Je to vynikajici,zkus to nekdy!

 
M.Suskova
206 příspěvků 01.10.10 19:09

Protože je to salát původně na chlebíčky tak je potřeba zeleninu uvařit aby nebyla tvrdá.A protože chlebíčky se obkládají mimo jiné i salámem,proto ho do salátu nedávám .

 
wydra  01.10.10 16:45

Mrkev a celer nevarim,jemne nudlicky,ne moc a je to mnohem lepsi nez varene! Muze byt i gothaj. Ale nemusi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist