Recept Bramborový nákyp s rajčaty II

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. Máslem vymažeme buď 4 ohnivzdorné misky, nebo 1 velkou zapékací formu. Troubu předehřejeme na 220 °C. Sýr drobně pokrájíme nebo hrubě nastrouháme. Omytou petrželku jemně posekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

3. Polovinu sýra a petrželky vložíme do forem. Na ně poklademe brambory a rajčata. Posypeme zbylým sýrem.

4. Rozšleháme vejce, zakysanou smetanu, mléko a zbývající petrželku. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Vaječnou směsí zalijeme brambory. Pečeme asi 30 min.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 2539x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 30 g másla
  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 svazky petrželky
  • 500 g rajčat
  • 4 vejce
  • 150 g zakysané smetany
  • 4 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • muškát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový nákyp s rajčaty II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist