Recept Bramborový koláč s klobásou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborový koláč s klobásou

Postup

Syrové brambory oloupáme a nastrouháme na malých otvo­rech struhadla. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kostičky a cibuli osmazime mírně dohněda.

Z vajec, mouky, mléka, soli, majoránky a rozmačkaných stroužků česneku (případně muškátového květu) uděláme těstíčko a promícháme s uzeni­nou, osmaženou cibulí a s na­strouhanými brambory.

Řádně promícháme, dáme do tukem řádně vymazaného pe­káčku a pečeme ve středně vy­hřáté troubě 50-60 minut (po 30 minutách už raději kontrolujeme a zkoušíme špejlí stupeň upeče­ní). Dobré teplé i studené.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 3557x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1-2 nožičky paprikové či kari klobásy ne­bo telecího párku
  • 2 menší až střední cibule
  • 3 vejce
  • 1 dl mléka
  • 1,5 lžíce hladké mou­ky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička majo­ránky
  • 3 stroužky česneku
  • máslo na vymazání pekáčku
  • podle chutí i 0,5 lžičky mušká­tového květu.

Doporučená příloha

  • sladkokyselé okur­ky, kapiový, zeleninový či hláv­kový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový koláč s klobásou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborový koláč s klobásou

To skoro vypadá jako upečený bramborák, ale samozřejmě to vyzkoušíme :-) Ale až o víkendu, když bude doma hrubá mužská síla - kdo má ty brambory pořád strouhat? :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Tatranské kuře Tatranské kuře
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist