Recept Bramborové vdolečky plněné uzeným masem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, vejce a mouku a droždí vyběhlé v mléce s cukrem.
Dobře vymícháme vařečkou ( jako jiné kynuté těsto) a necháme asi 40 minut kynout. Pak těsto vyklopíme na vál, rozválíme na placku asi 1/2 cm silnou a vykrajujeme kolečka. Na jedno dáme lžičku náplně, druhým kolečkem přiklopíme a stiskneme okraje. Přikryté utěrkou ještě necháme asi 20 minut kynout. Pak vkládáme do tuku na pánev a zvolna smažíme dozlatova, aby se dobře prosmažily.

Příloha - tatarská omáčka, na porci můžeme dát kousek citronu, zeleninový salát, zapíjíme bílou či černou kávou.

Recept je z kategorií: Uzené maso



Nahlásit recept

  • 10.04.02 vloženo
  • 5692x zobrazeno

Ingredience

  • 1 000 g vařených brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 42 g droždí (1 kostka)
  • špetka cukru, trošku mléka
  • mouka na vál
  • tuk na smažení
  • Náplň:
  • 100 g pomletého uzeného masa
  • 1 vejce
  • nadrobno nasekaná pažitka
  • vše smíchat

Doporučená příloha

  • tatarka, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové vdolečky plněné uzeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
sliva78
73 příspěvků 17.04.12 15:49

souhlasím s Glamou, je to určitě bramborami. Když dělám bramborové lokše a nemám brambory na těsto či placky varný typ C, je to mnohdy opravdu zoufalé… :lol:

 
casino
4378 příspěvků 17.04.12 10:40

Tož, já nevím…
Recept nezkoušel a zkoušet nebude, protože se mu ekluje to nadouvadlo ;)
Ale:
u bramborových těst platí rychlé zpracování, páč časem řidnou…
Tož, já nevím :think:

 
KVB
75 příspěvků 17.04.12 10:14

Glamo, děkuji za odpověď. Možná máš pravdu, to mne nenapadlo. Jó, chybama se člověk učí…

 
glama  16.04.12 23:00

@KVB
Asi bude zádrhel v použitých bramborách. Je potřeba použít moučné. Ideálně varný typ C.
Běžně dělám bramborové knedlíky 1kg HORKÝCH brambor/půl kg krupičky. Tohle je o něco méně, ale studené brambory, mělo by to jít. Pokud nejsou moc vodnaté…
Potom bych přisypávala o něco více mouky, ale rozhodně ne více, než polovinu váhy brambor. To by potom bylo opravdu už moc tuhé.
Rozhodně to musí být bramborami..

 
KVB
75 příspěvků 16.04.12 22:31
Někde se stala chyba

Prosím, je zde někdo, kdo tento recept zkusil? Jsou takto napsané ingredience dobře? Nevím, kde se stala chyba, ale mne vyšlo těsto strašně řídké a lepivé, to se nedalo rozválet ani náhodou. Nakonec mi nezbylo než zamíchat náplň do těsta a upéct v pekáči jako buchtu. Opravdu je to 300 g mouky na kilo brambor? Není to 300 g mouky na 100 g brambor nebo 300 g brambor na kilo mouky?

 
van.Thomas
185 příspěvků 17.02.10 03:28
Re: cept:

Je to opravdu velmi chutné. Dá se to bez problémů ohřívat, případně i jíst nastudeno. Jen té náplně bych dal dvojnásobek.

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 25.01.09 03:43
Pivo nebo kavu.

Jo holky, verim vam, ze by chutnalo k tomuto lepe vychlazene pivco, ale snad az po jidle. Ja timto myslela, ze zapijime cernou nebo bilou kavou pri jidle. Mam rada tyto kolacky studene a skutecne mne chutnaji, kdyz je zapijim teplou cernou nebo bilou kavou. Pro sebe si delam kolacky s malym mnozstvim uzeneho masa a testo je spise slane.. Tu tatarku jako prilohu jsem samozrejme myslela samotnou. Ale konecne po jidle jakemkoliv si muzeme dat pivko, nebo kavu.
Zase zalezi na chuti kazdeho. Jak se rika " sto lidi - sto chuti."
Preji vam at vam k tomu chutna cokoliv, ale skutecne po jidle to vychlazene pivco bodne asi kazdemu.

 
glama  25.01.09 03:43
Souhlasím

Souhlasím s tebou, Babi. Já osobně hlasuji pro dobře vychlazené pivčo! A jídlo nemá chybu!

 
babi
6360 příspěvků 11.04.02 13:31
Zni to chutne,

a nejspis to taky dobre voni. Jenom me zarazila ta zajimava priloha — bila si cerna kava — to by me nenapadlo si s uzenym, tatarkou a citronem dat Kafe.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist