Recept Bramborové Tempura Fries

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pomocí krouhátka na zeleninu nakrájet brambory na 9 cm x 2.5 cm pruhy. Vložit brambory do mísy a pustit na ně tekoucí vodu tak dlouho, až je voda čirá, až 10 minut. V malé misce smíchat Panko, cornflakes a dát stranou.

V hlubokém hrnci rozehřát 7 cm oleje na teplotu 138°C - 150°C. Brambory nechat v cedníku okapat a potom je osušit ubrouskem/utěrkou. Po částech vložit brambory do oleje a smažit je 2 minuty. Vyjmout je na ubrousek položený na plechu a nechat je osušit. Vložit je do mražáku a nechat je dobře vychladit. Vyjmout brambory z mražáku a obalit je ve vejcích a potom ve směsi panko s cornflakes.

Olej na mírném ohni rozehřát na teplotu 182°C. Po částech přidat brambory a smažit je do zlatohněda, asi 3 - 6 minuty. Osušit je na čistých ubrouscích, osolit je a opepřit a ihned podávat.

TIP: Takto smažené brambory nadvakrát získají svoji zlatohnědou barvu a nesmírně křupavý povrch.

Lze je podávat jako přílohu, nebo jenom tak samotné s nějakou omáčkou na namáčení. Na příklad japonskou Ponzu.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 10.02.07 vloženo
  • 2969x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké olejnaté oloupané brambory
  • 2 čtvrtlitrové hrníčky Panko (hrubá japonská strouhanka)
  • 1 čtvrtlitrový hrníček rozdrcených cornflakes lupínků
  • řepkový olej na smažení,nebo jiný
  • 2 velká vejce dobře našlehaná
  • hrubá sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové Tempura Fries

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
esmeralda
4802 příspěvků 19.01.12 00:30

Milošku, recept je zřejmě z amerických stránek kde se uvádí teplota ve Fahrenheit .
360°F = 182°C. Chceme-li být opravdu přesní, je to 182,22°C.

Asi zde jde opravdu o ploché pruhy. Třetí rozměr je tloušťka 1-2 milimetry, záleží na typu krouhátka.

Do mrazáku se dají jenom ochladit. Je tam zima a tak to jde rychleji než třeba v ledničce.

Něco podobného jsem jedla v restauraci. Při smažení se to zkroutí a proto tomu říkali „Prasečí ocásky“.

 
gmp
1594 příspěvků 18.01.12 23:38
-

Dva rozměry se mi jeví jako dost ploché. To ostatní je mi čirou záhadou. Proč mrazit? Proč zrovna 182 stupňů Celsiových? :|

 
Bertil
9 příspěvků 18.01.12 00:12

tak to zní dobře… miluji brambůrky !!! Vyzkouším :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist