Recept Bramborové Tempura Fries

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pomocí krouhátka na zeleninu nakrájet brambory na 9 cm x 2.5 cm pruhy. Vložit brambory do mísy a pustit na ně tekoucí vodu tak dlouho, až je voda čirá, až 10 minut. V malé misce smíchat Panko, cornflakes a dát stranou.

V hlubokém hrnci rozehřát 7 cm oleje na teplotu 138°C - 150°C. Brambory nechat v cedníku okapat a potom je osušit ubrouskem/utěrkou. Po částech vložit brambory do oleje a smažit je 2 minuty. Vyjmout je na ubrousek položený na plechu a nechat je osušit. Vložit je do mražáku a nechat je dobře vychladit. Vyjmout brambory z mražáku a obalit je ve vejcích a potom ve směsi panko s cornflakes.

Olej na mírném ohni rozehřát na teplotu 182°C. Po částech přidat brambory a smažit je do zlatohněda, asi 3 - 6 minuty. Osušit je na čistých ubrouscích, osolit je a opepřit a ihned podávat.

TIP: Takto smažené brambory nadvakrát získají svoji zlatohnědou barvu a nesmírně křupavý povrch.

Lze je podávat jako přílohu, nebo jenom tak samotné s nějakou omáčkou na namáčení. Na příklad japonskou Ponzu.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 10.02.07 vloženo
  • 2934x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké olejnaté oloupané brambory
  • 2 čtvrtlitrové hrníčky Panko (hrubá japonská strouhanka)
  • 1 čtvrtlitrový hrníček rozdrcených cornflakes lupínků
  • řepkový olej na smažení,nebo jiný
  • 2 velká vejce dobře našlehaná
  • hrubá sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové Tempura Fries

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esmeralda
4799 příspěvků 19.01.12 00:30

Milošku, recept je zřejmě z amerických stránek kde se uvádí teplota ve Fahrenheit .
360°F = 182°C. Chceme-li být opravdu přesní, je to 182,22°C.

Asi zde jde opravdu o ploché pruhy. Třetí rozměr je tloušťka 1-2 milimetry, záleží na typu krouhátka.

Do mrazáku se dají jenom ochladit. Je tam zima a tak to jde rychleji než třeba v ledničce.

Něco podobného jsem jedla v restauraci. Při smažení se to zkroutí a proto tomu říkali „Prasečí ocásky“.

 
gmp
1592 příspěvků 18.01.12 23:38
-

Dva rozměry se mi jeví jako dost ploché. To ostatní je mi čirou záhadou. Proč mrazit? Proč zrovna 182 stupňů Celsiových? :|

 
Bertil
9 příspěvků 18.01.12 00:12

tak to zní dobře… miluji brambůrky !!! Vyzkouším :mavam:

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist