Recept Bramborové placičky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Přidáním másla a mléka a následným rozmixováním (rozšleháním) připravíme bramborovou kaši.
Do vychladlé kaše přidáme mouku, vejce a sůl, je-li třeba. Zpracujeme těsto, které vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kulaté placičky o průměru cca 5–7 cm a smažíme do lehce zlatova na oleji nebo sádle. Po vyndání odtučníme na ubrousku nebo kuchyňské utěrce.
Je to naprosto delikatesní příloha k domácímu uzenému se špenátem (ale opravdu stačí jen ten špenát), možná že to předčí i bramboráky ke gulášům.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy



Nahlásit recept

  • 22.01.07 vloženo
  • 4718x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1 hod.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1000 g brambor (spíše moučných)
  • 50 g másla
  • 1,5 dcl mléka (asi tak)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1- 2 vejce
  • sůl
  • olej nebo sádlo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové placičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Wolfg
571 příspěvků 12.01.10 05:03
Re: Bramborové placičky

Nelze než souhlasit. Ňamina, o níž nemají v Hiltonu ani páru. Mají jen jeden sakraostrej háček. Vyžadujou pivo, tahle kombinace způsobuje nakynutí našich skvělých tělíček, přestaneme se líbit a zastoupěj nás mladší. Smutná, tahle štafeta…

 
ataata
43 příspěvků 12.01.10 04:02
Re: Bramborové placičky

Již dlouho dělám tyto bramborové placičky s přidáním vařené rýže. Je to oblíbená kombinace, zejména když po víkendovém vaření zbyde rýže a brambory (pozor – z maštěných brambor to jde obtížně). Když zbyde málo, tak se prostě přivaří. Plně se podepisuji pod vynikající chuť se špenátem nebo gulášem. Dají se jíst i samotné. Ubezpečuji, že nikdy nezbydou.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist