Recept Bramborové noky

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové noky

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a propasírujeme. Smícháme s celým vejce, žloutkem, solí a pepřem. Těsto si rozdělíme na 8 díl. Z každého uválíme váleček o průměru 3 cm a nakrájíme na kolečka silná 1,5 cm. Nakrájená kolečka klademe na pomoučenou utěrku a obrácenou vidličkou na nich naznačíme rýhy. Postupujeme rychle, aby těsto nezřídlo. Kolečka vaříme 10 minut ve slané vodě.Vařené noky vyberem cedníkem, necháme okapat , pomastíme máslem a podáváme se šťávou z pečeně posypané strouhaným parmezánem nebo s omáčkou z rokfóru (nivy) .

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 02.06.04 vloženo
  • 28179x zobrazeno

Ingredience

  • brambory 50 dkg
  • mouka 8 dkg
  • vejce 1 ks
  • žloutek 1 ks
  • sůl
  • mletý pepř
  • strouhaný parmezán 10 dkg
  • máslo 6 dkg
  • šťáva z pečeně

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 16.11.13 15:37

Sobotní odpolední svačinka: Domácí bramborové gnocchi, aglio olio, Grana Padano, minirajčátka. Ano, vím, aglio olio a špagety je normální. Já jsem zatoužila po změně a výsledek mě mile překvapil. Jen toho sýra mohlo být víc, měla jsem jen zbyteček :-(

Noky jsem vařila do vyplavání a vajec jsem také dala méně, hladkou mouku „od oka“ – dělám je již několik let a brambory jsou pokaždé jinak škrobnaté. Takže množství mouky je orientační (v diskusi pod receptem se o tom psalo).

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborové noky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sylvie
2305 příspěvků 19.04.09 20:00
Re: Bramborové noky

Knedlíky!!!:-(

 
Sylvie
2305 příspěvků 19.04.09 20:00
Re: Bramborové noky

Nakonec jsem se rozhodla udělat bramborové kneslíky podle máti z Bystřan (Bedla), ale než jsem je vložila do vody, napadlo mě je nakrájet na ty noky. Nesmějte se mi, nejsem knedlíkový expert :-)…i když…

 
sveva
751 příspěvků 19.04.09 19:25
Re: Bramborové noky

Když je uvedena Itálie tak jsem se na to podívala. Já noky nikdy nedělám, koupím je kde je prodávají čersvé. Bílé, červené, zelené, žluté, černé, podle inspirace. Většina receptů uvádí následující proporce: 1 kg brambory (moučné), 300 g mouka (v Itálii předpokládám hladká), 1 vejce, sůl. Našla jsem dokonce dost receptů bez vejce, to by mohlo zajímat ty kdo vejce nesmí, ale nevím jak to dopadne. Já bych noky nechala v těstovinách, jde v podstatě o bramborové těsto.
Zdravím

 
gabi
551 příspěvků 19.04.09 17:48
Re: Bramborové noky

neviem, ci tento recept uz niekto vyskusal, ale podla mojho nazoru, je na pol kila zemiakov 8 dkg muky urcite malo…ja robim zemiakove noky…zemiakove sulance…zemiakove pirohy atd. podobne ako anickav

 
marmelada
1648 příspěvků 19.04.09 17:25
Re: Bramborové noky

Já bych je v těstovinách nechala – gnocchi se do těstovin počítají. Vypadá to na dobrý recept.
Možná to vyzkouším tak, že brambory budu vařit dle Bedlina receptu na „Bramborové knedlíky od máti z Bystřan“ – tj. oloupané, vařit, slít, rozšlehat a přidat mouku. Zkusím a poreferuji, jak vyšly poměry ingrediencí.

 
anickav
2903 příspěvků 19.04.09 15:45
Re: Bramborové noky

To sú teda asociácie! Ja zas, ak vidím svoju červenú flísovú bundu, vidím Teba…
Fakt dávam polohrubú a príp. trochu detskej krupice – tú doma mávam, kvôli krupicovým haluškám (noky) do polievok…
Peknú nedeľu!

 
Sylvie
2305 příspěvků 19.04.09 04:13
Re: Bramborové noky

Však jsem na Tebe myslela, když jsem dotaz psala. :-) Jak mi doma dojde hrubá mouka, okamžitě mi to asociuje – Anička – polohrubá mouka…

 
anickav
2903 příspěvků 19.04.09 03:37
Re: Bramborové noky,Sylvie,

nechcem ťa pliesť, ja dávam na 1 kg uvarených vychladnutých zemiakov asi 400 g POLOHRUBEJ múky a dve vajcia…tak si vyber…:-))

 
Sylvie
2305 příspěvků 19.04.09 03:27
Re: Bramborové noky

Jolanko, děkuji za rady!! Zítra budou ke králíku, napíšu, jak se povedly. :-)
Casino, jasně, použiju hrubou, ta to jistí.

 
jolana
4736 příspěvků 19.04.09 01:20
Re: Bramborové noky

Sylvie, noky, nocky po nasom vychodniarsky sulance.Robievam. Nie podla tohto receptu ale tak od oka.Normalne dam len jedno vajco na to pol kila zemiakov staci a muku pridavam postupne az sa cesto drzi spolu a nie je ani mazlave, ani tuhe ale take este nadychane a da sa dobre zlahka sulat. Vysulam, vyvalkam valceky, sulance a krajam. Ked ich ideme robit ala italia tak vezmem vidlicku taku co ma dlhe zuby. Akoby zapichnem trosku naklonenu do utierky/stola(kde mam narezane nocky) a tie nocky raz dva sa vyvalaju zdola nahor po tej vidlicke. Neboj, len z toho nerob vedu a moc nad tym nepremyslaj, ale ber to tak od oka od cesta az po finale a uvidis ake budu chutne… No a kedze ja nemam muku len hladku tak ich robievam z hladkej, dakedy pridavam jemnu krupicku.
Poz.:.. tie italske naozaj mozu byt kludne aj z tolko vajec ako je v recepte a dokonca aj viac…to vies-taliani..;-)) …nech sa dari a chuti..;))

 
casino
4209 příspěvků 19.04.09 00:44
Re: Bramborové noky

Nemám a nemám, nedělám :o) Toto by mohlo být od pohledu jedlé, pokud mouka bude hrubá a zapracovaná do těsta :-)))

 
Sylvie
2305 příspěvků 19.04.09 00:17
Re: Bramborové noky, Labužníci

Prosím, máte někdo vyzkoušený tento recept, nebo máte jiný tip??
Děkuji moc
 Sylvie

 
versla
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové noky

A ta mouka je jenom na podsypani a nebo i do testa? A jaka?

 
Jenofefa
1314 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové noky

Díky, také jsem o tom uvažovala. Já to tedy přešoupnu někam jinam.

 
Labužník Hanule02
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové noky

Bramborové noky v Těstovinách? To se bude hodně špatně hledat, protože receptík vypadá na mňamovej. Ale když budu chtít najít Bramborové noky, určitě je nebudu hledat v Těstovinách. Doporučuji přehodit do jiné kategorie.

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
TOPlist