Recept Bramborová polévka s ředkvičkami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová polévka s ředkvičkami

Postup

1. Polévkovou zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Vložíme spolu se zeleninou, kostmi, bobkovým listem, celým pepřem a novým ko­řením do 1,5 litru osolené vody a asi 2 hodiny uvaříme. Procedíme, sebereme tuk.

2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jednu oloupanou kedlubnu rozkrájíme na kostičky, druhou nahrubo nastrouháme. Nakrájené brambory a kedlubnu podusíme 10 min. na másle. Zalijeme 1 litrem vývaru a vaříme 10 min.

3. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutí­me muškátem. Vmícháme smetanu, přidáme nastrouhanou kedlubnu a krátce povaříme.

4. Polévku na talířích ozdobíme tenkými plátky red­kviček a řeřichou.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky



Nahlásit recept

  • 29.04.02 vloženo
  • 3922x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 2 cibule
  • 1 kg hovězích kostí
  • 1 bobkový list
  • 7 zrnek pepře a nového koření
  • sůl
  • 500 g brambor
  • 2 kedlubny
  • 50 g másla
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 125 ml smetany
  • 1 svazek ředkviček ředkviček

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová polévka s ředkvičkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cibulačka Cibulačka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí...
TOPlist