Recept Bramborová polévka s mlékem a sýrem (dietní)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo třeme se solí a žloutky do pěny, přidáme vařené prolisované brambory, strouhaný sýr a vše nakonec přelijeme horkou vodou, v níž se brambory vařily a mlékem.

K okořenění použijeme sekané zelené petrželové natě nebo pažitky. Do polévky podáváme na kostičky krájenou, osmaženou žemli nebo chléb.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky



Nahlásit recept

  • 10.09.03 vloženo
  • 3506x zobrazeno

Ingredience

  • 5 dkg másla
  • 2 žloutky (nebo 2 lžičky sušených vajec a 2 lžíce vody)
  • 1/2 kg brambor
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • 1/4 l mléka
  • pažitka
  • 2 žemle a tuk na osmažení
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová polévka s mlékem a sýrem (dietní)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist