Recept Bramborová polévka nakyselo

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová polévka nakyselo

Postup

1. Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Sušené houby namočíme do studené vody.

2. Brambory uvaříme doměkka v 1,5 l osolené vody s kmínem, houbami, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Poté koření vyjmeme, polévku zahustíme moukou s mlékem, povaříme a přilijeme zakysanou smetanu. Může­meještě podle chuti přidat ocet.

3. Polévku okořeníme nasekaným koprem, nemá­me-li jej, pak lahůdkovou cibulkou nebo pažitkou. Do polévky můžeme každému přidat na talíř jedno ztracené vejce.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky



Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 10582x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • vaření asi 1/2 hod., na osobu asi 400 kcal, 1670 kJ, 17 g bílkovin, 17 g tuků, 47 g sacharidů
  • 700 g moučných brambor
  • sůl
  • kmín
  • 1 bobkový list
  • celý pepř a nové koření
  • 300 g čerstvých žampionů nebo hrníček sušených hub
  • 1 lžíce mouky
  • 250 ml mléka
  • 200 ml zakysané krémové smetany, příp. ocet
  • 1 svazek kopru
  • příp. 4 ztracená vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

ferdamravec 12.12.11 15:32

Varil som ju prvýkrát a veľmi chutila mne i ostatným.Do­poručujem.

Diskuse k receptu Bramborová polévka nakyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ferdamravec
1 příspěvek 12.12.11 15:32

Varil som ju prvýkrát a veľmi chutila mne i ostatným.Do­poručujem.

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist