Recept Bramborová buchta

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová buchta

Postup

Dáme vzejít droždí. Brambory nastrouháme na jemno. Zalijeme svařeným mlékem, přidáme ostatní suroviny i vzešlý kvásek. Promícháme a necháme půl hodiny vykynout. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme při 220°C zhruba 30 minut do zlatova. Po dopečení potřeme olejem.

Typ: možno přidat nakrájený salám, sekanou, apod.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 16.05.07 vloženo
  • 48521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 30 dkg oloupaných syrových brambor
  • kvasnice
  • 1/2 l mléka
  • 50 dkg hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 20 ml oleje
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • drcený kmín
  • tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
  • olej na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.16 14:40

z dvojité dávky a přihodila jsem škvarky :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Smells 05.01.15 16:43

Celkem dobré,ale bramborák na plech je stejně jednoduchý,ale pro nás chutnější.

Odkaz na uvaření

jolandas 11.04.14 14:28

Přidala jsem na kosičky nakrájenou anglickou slaninu a výsledek perfektní.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.10.13 13:55

Tak takováto dobrota u nás vždy zmizí rychlostí blesku…
Zkusila jsem dnes podle tohoto receptu, jen místo oleje jsem vmíchala rozpuštěné a schladlé sádlo.
Nejtěžší bylo vydržet než to vychladne, protože studená chutná nejlépe ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 03.12.10 03:30

Upečeno, ochutnáno, pochváleno, díky

Diskuse k receptu Bramborová buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 03.12.10 03:36

A ještě rada kterou neumím dodržet - nekrájet po vyndání z trouby, nechat chvilku „vydýchat“ :wink:

 
2905
753 příspěvků 03.12.10 03:30

Upečeno, ochutnáno, pochváleno, díky

 
kydy
99 příspěvků 25.02.09 06:21
Re: Bramborová buchta

20 ml je do těsta. Na potření si připravíš Werichovo „přiměřeně“ :-)

 
Labužník Lucililinka02
2 příspěvky 25.02.09 04:21
Re: Bramborová buchta

20ml oleje je počítáno i s tím na potření na konci nebo jen do těsta ;-) Díky za odpověď. Lucka

 
kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová buchta

Normálně.. jednu kostku. Za mého mlada se tomu říkalo „za 50 hal.“ Na tomhle receptu nemůžeš nic zkazit. Přeji Ti, aby se buchta povedla. A vše nejlepší ke čtvrtečnímu svátku :-)

 
jana.kou
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová buchta

Kolik droždí? Děkuji! Jana

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ořechový koláč Ořechový koláč
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist