Recept Bramborová buchta

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová buchta

Postup

Dáme vzejít droždí. Brambory nastrouháme na jemno. Zalijeme svařeným mlékem, přidáme ostatní suroviny i vzešlý kvásek. Promícháme a necháme půl hodiny vykynout. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme při 220°C zhruba 30 minut do zlatova. Po dopečení potřeme olejem.

Typ: možno přidat nakrájený salám, sekanou, apod.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.05.07 vloženo
  • 50820x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 30 dkg oloupaných syrových brambor
  • kvasnice
  • 1/2 l mléka
  • 50 dkg hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 20 ml oleje
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • drcený kmín
  • tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
  • olej na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.02.17 11:26

Brambor jsem dala dvojnásobek, vynechala kmín a rozhodně nikdy nedávám olej - to jsem v minulém uvaření nenapsala, neboť to beru jako samozřejmost, že podobné recepty dělám vždy se sádlem - nejlépe když jsou v něm i škvarky… (ale i bez nich je to super bašta :) )
Mouka mi vyjde pokaždé jinak: někdy stačí 400 g, jindy to zmíněné „půlkilo“ ;) (dnes padlo rovných 450 g.)
Sádla na tuto dávku dávám pro nás jen 60 g (půlkou vymažu pekáček a druhou polovinu dám navrch… omezujeme tuk…), proto tentokrát i bez těch škvarků… a žádný tuk do těsta - kynout doporučuji nechat klidně déle, nic se tím nepokazí, spíše naopak.
Kvásek nedělám - droždí rozdrobím přímo do těsta, funguje to ale i se sušeným droždím zcela bez problémů…
Brambory strouhám nahrubo. Česnekem a majoránkou nešetřit - ale nepřehnat to ;)
K tomu vždy hrnec bramboračky a nikdy nic nezbude…
Dělám hodně často, dá se říci, že nejméně jedenkrát do měsíce, jde o naše dost oblíbené jídlo.
Omluvte foto - je to jen z mobilu…

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.16 14:40

z dvojité dávky a přihodila jsem škvarky :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Smells 05.01.15 16:43

Celkem dobré,ale bramborák na plech je stejně jednoduchý,ale pro nás chutnější.

Odkaz na uvaření

jolandas 11.04.14 14:28

Přidala jsem na kosičky nakrájenou anglickou slaninu a výsledek perfektní.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.10.13 13:55

Tak takováto dobrota u nás vždy zmizí rychlostí blesku…
Zkusila jsem dnes podle tohoto receptu, jen místo oleje jsem vmíchala rozpuštěné a schladlé sádlo.
Nejtěžší bylo vydržet než to vychladne, protože studená chutná nejlépe ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 03.12.10 04:02

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

2905 03.12.10 03:30

Upečeno, ochutnáno, pochváleno, díky

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Bramborová buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 03.12.10 03:36

A ještě rada kterou neumím dodržet - nekrájet po vyndání z trouby, nechat chvilku „vydýchat“ :wink:

 
2905
753 příspěvků 03.12.10 03:30

Upečeno, ochutnáno, pochváleno, díky

 
kydy
99 příspěvků 25.02.09 06:21
Re: Bramborová buchta

20 ml je do těsta. Na potření si připravíš Werichovo „přiměřeně“ :-)

 
Labužník Lucililinka02
2 příspěvky 25.02.09 04:21
Re: Bramborová buchta

20ml oleje je počítáno i s tím na potření na konci nebo jen do těsta ;-) Díky za odpověď. Lucka

 
kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová buchta

Normálně.. jednu kostku. Za mého mlada se tomu říkalo „za 50 hal.“ Na tomhle receptu nemůžeš nic zkazit. Přeji Ti, aby se buchta povedla. A vše nejlepší ke čtvrtečnímu svátku :-)

 
jana.kou
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová buchta

Kolik droždí? Děkuji! Jana

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist