Recept Bramborová buchta

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová buchta

Postup

Dáme vzejít droždí. Brambory nastrouháme na jemno. Zalijeme svařeným mlékem, přidáme ostatní suroviny i vzešlý kvásek. Promícháme a necháme půl hodiny vykynout. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme při 220°C zhruba 30 minut do zlatova. Po dopečení potřeme olejem.

Typ: možno přidat nakrájený salám, sekanou, apod.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.05.07 vloženo
  • 51526x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 30 dkg oloupaných syrových brambor
  • kvasnice
  • 1/2 l mléka
  • 50 dkg hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 20 ml oleje
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • drcený kmín
  • tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
  • olej na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.02.17 11:26

Brambor jsem dala dvojnásobek, vynechala kmín a rozhodně nikdy nedávám olej - to jsem v minulém uvaření nenapsala, neboť to beru jako samozřejmost, že podobné recepty dělám vždy se sádlem - nejlépe když jsou v něm i škvarky… (ale i bez nich je to super bašta :) )
Mouka mi vyjde pokaždé jinak: někdy stačí 400 g, jindy to zmíněné „půlkilo“ ;) (dnes padlo rovných 450 g.)
Sádla na tuto dávku dávám pro nás jen 60 g (půlkou vymažu pekáček a druhou polovinu dám navrch… omezujeme tuk…), proto tentokrát i bez těch škvarků… a žádný tuk do těsta - kynout doporučuji nechat klidně déle, nic se tím nepokazí, spíše naopak.
Kvásek nedělám - droždí rozdrobím přímo do těsta, funguje to ale i se sušeným droždím zcela bez problémů…
Brambory strouhám nahrubo. Česnekem a majoránkou nešetřit - ale nepřehnat to ;)
K tomu vždy hrnec bramboračky a nikdy nic nezbude…
Dělám hodně často, dá se říci, že nejméně jedenkrát do měsíce, jde o naše dost oblíbené jídlo.
Omluvte foto - je to jen z mobilu…

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.16 14:40

z dvojité dávky a přihodila jsem škvarky :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Smells 05.01.15 16:43

Celkem dobré,ale bramborák na plech je stejně jednoduchý,ale pro nás chutnější.

Odkaz na uvaření

jolandas 11.04.14 14:28

Přidala jsem na kosičky nakrájenou anglickou slaninu a výsledek perfektní.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.10.13 13:55

Tak takováto dobrota u nás vždy zmizí rychlostí blesku…
Zkusila jsem dnes podle tohoto receptu, jen místo oleje jsem vmíchala rozpuštěné a schladlé sádlo.
Nejtěžší bylo vydržet než to vychladne, protože studená chutná nejlépe ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 03.12.10 04:02

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

2905 03.12.10 03:30

Upečeno, ochutnáno, pochváleno, díky

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Bramborová buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 03.12.10 03:36

A ještě rada kterou neumím dodržet - nekrájet po vyndání z trouby, nechat chvilku „vydýchat“ :wink:

 
2905
753 příspěvků 03.12.10 03:30

Upečeno, ochutnáno, pochváleno, díky

 
kydy
99 příspěvků 25.02.09 06:21
Re: Bramborová buchta

20 ml je do těsta. Na potření si připravíš Werichovo „přiměřeně“ :-)

 
Labužník Lucililinka02
2 příspěvky 25.02.09 04:21
Re: Bramborová buchta

20ml oleje je počítáno i s tím na potření na konci nebo jen do těsta ;-) Díky za odpověď. Lucka

 
kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová buchta

Normálně.. jednu kostku. Za mého mlada se tomu říkalo „za 50 hal.“ Na tomhle receptu nemůžeš nic zkazit. Přeji Ti, aby se buchta povedla. A vše nejlepší ke čtvrtečnímu svátku :-)

 
jana.kou
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová buchta

Kolik droždí? Děkuji! Jana

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist